Cum au piratat primul episod din Game of Thrones, folosind noua aplicație de la Twitter

Cum au piratat primul episod din Game of Thrones, folosind noua aplicație de la Twitter

Aplicaţia de streaming online a celor de la Twitter a fost folosită pentru transmiterea online a primului episod din Game of Thrones.

Nici nu a început bine noul sezon din şi deja este sursa mai multor scandaluri. Weekend-ul trecut, cu câteva ore înainte difuzarea primului episod din sezonul cinci, au apărut pe torrente patru episoade din noul sezon. Acestea au fost aparent transmise pentru review către anumite publicaţii, înainte să înceapă să circule online.

Trecând însă peste acest eveniment neplăcut pentru HBO, în timpul transmisiunii efective a The Wars to Come, mai mulţi utilizatori de Periscope s-au decis să transmită online în timp real, filmând noul episod cu telefonul. În definitiv, doritorii îşi putea fixa cu precizie iPhone-ul în faţa TV-ului pentru a asigura o calitate decentă a transmisiei. Nu a trecut mult de la respectivul eveniment până când HBO a trimis o cerere de ştergere a fişierelor piratate către Twitter.

,,Suntem conştienţi de Periscope şi am trimis cereri de ştergere. În general, credem că dezvoltatorii ar trebui să aibă unelte integrate în aplicaţiile lor care previn încărcare drepturilor de autor într-un mod proactiv, nu doar pe baza unor notificări.” De partea cealaltă a baricadei, merită reţinut că Periscope menţionează în termenii şi condiţiile de utilizare a serviciului că nu încurajează pirateria şi respectiva aplicaţie nu trebuie folosită pentru aşa ceva. Din păcate, pentru a şterge conţinut de pe reţeaua socială se bazează exclusiv pe cereri din partea utilizatorilor care se simt lezaţi.

Per ansamblu, având în vedere că Game of Thrones a fost cel mai piratat show din 2013 şi 2014, astfel de gesturi din parte HBO au şanse infime să prevină dobândirea aceluiaşi titlu şi în 2015. Eventual, oficialii companiei, dacă nu ştiam deja, ne-au atras asupra unui alt mod de folosire al Periscope. Chiar dacă Twitter e o rețea prea puțin folosită în România, Periscope este o adevărată aplicație viral în SUA. Aceasta le permite oamenilor  să transmită în direct cu doar un singur click. Mai multe despre aceasta afli de la „Adevărul“.

 

Citește și: