Cortana în Windows 10 îți va recunoaște vocea

Cortana în Windows 10 îți va recunoaște vocea

Datorită unui sistem de învăţare al accentului vostru, în Windows 10 are mari şanse să vă înţeleagă mai bine decât alţi asistenţi virtuali.

Deşi ascund un amalgam de funcţionalitate utilă, asistenţii virtuali îşi pierd un grad semnificativ de eficienţă din cauza faptul că nu înţeleg modul în care voi vorbiţi. În încercarea de a remedia măcar parţial această problemă, Microsoft a lucrat intens la un sistem prin care Cortana să devină mai bună.

În Windows 10, Cortana vă poate învăţa vocea. După cum se poate vedea şi în captura de mai jos, desprinsă din versiunea Windows 10 Build 10036, una dintre funcţiile noi introduse este legată de un asistent de configurare al Cortana. Acesta din urmă va rula automat prima oară când accesaţi asistentul virtual şi vă va obliga să parcurgeţi câţiva paşi. În practică, este vorba de câteva fraze, mai mult sau mai puţin complexe, care vor permite aplicaţiei software să vă desluşească mult mai bine accentul şi modul în care pronunţaţi anumite grupări de litere.

cortana-windows-10-640x438

Tot cu această nouă versiune, Cortana a devenit subit mai rapidă în a vă oferi rezultate la diverse întrebări. Timpul de răspuns s-a micşorat semnificativ, iar rezultatele complet pe lângă subiect au fost eliminate în cea mai mare parte. În mod evident, astfel de mici schimbări scot la iveală faptul că Microsoft nu vrea să implementeze un asistent virtual în Windows 10 doar de decor, ci pentru ca voi să-l folosiţi în mod uzual.

În contextul în care sunt şanse destul de mari ca, într-o formă sau alta, , dacă aceste mici actualizări vor face parte din tranziţie, gigantul din Redmond ar putea să aibă parte de un succes.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: