CES 2015 – Egreat i5 este un desktop portabil ultra compact

CES 2015 - Egreat i5 este un desktop portabil ultra compact

Pentru amatorii de sisteme desktop cu un spaţiu restrâns pe birou, noul Egreat i5 ar putea fi o achiziţie ideală în câteva luni.

Într-o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi îşi desfăşoară activitatea online prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone, un producător mai puţin cunoscut a anunţat la CES 2015 un şi de subţire.

La doar câteva zile după ce Intel a anunţat Intel Compute Stick, cel mai mic PC cu Windows 8.1 de dimensiunea unui stick HDMI supradimensionat, aflăm detalii despre Egreat i5. Acesta este un computer atât de compact, încât mi se pare surprinzătoare prezenţa celor două porturi USB Full Size. Pentru că la interior ascunde cel mai nou procesor Intel Bay Trail, poate rula la fel de bine atât Windows 8.1, cât şi Android.

Configuraţia hardware, pe lângă un Intel Atom Z3735F quad core mai include 2GB de memorie RAM şi un spațiu intern de stocare de 32GB. Pe lângă cele două USB-uri, pe partea din spate a produsului se mai ascunde un microUSB, un microHDMI, o ieşire audio şi un cititor de carduri MicroSD. Cu speranţa că vom vedea în curând astfel de gadgeturi în bănci şi alte instituţii, merită să aveţi în vedere faptul că va fi disponibil în doar câteva luni la 85 de dolari preinstalat cu Windows 8.1.

egreat i5