Cele mai simple jocuri pentru mobil: șase aplicații care te vor ține ocupat în weekend

Cele mai simple jocuri pentru mobil: șase aplicații care te vor ține ocupat în weekend

Cele mai simple jocuri pentru mobil s-au dovedit a fi și mari succese, datorită atenției sporite care a fost acordată gameplay-ului.

Deși în multe situații este criticată, în cazul jocurilor pe dispozitive mobile, simplitatea a contribuit decisiv la succesul unor jocuri, atât pe Android, cât și pe iOS. Dintre cele mai cunoscute exemple, merită să amintim Candy Crush și Angry Birds. Dezvoltatorii acestor jocuri au preferat să se concentreze asupra gameplay-ului și a experienței generale, decât să lucreze la o poveste care oricum nu ar fi interesat pe nimeni.

Am inclus în acest articol o listă cu unele dintre cele mai simple și mai interesante jocuri pe care le puteți găsi acum. Fiecare dintre acestea poate fi găsit atât pe Google Play Store, cât și pe App Store.

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Flow Free

nu este cel mai nou joc pe mobil, însă rămâne unul dintre cele mai populare. La fel ca majoritatea celorlalte aplicații, acesta este ușor la început, însă cu cât progresați mai mult, cu atât devine mai dificile. Aveți o tablă împărțită în mai multe pătrate. Pe aceasta se găsesc punct de diverse culori. Scopul este să uniți punctele de aceeași culoare cu ajutorul unor trasee, ocupând toată suprafața tablei fără a intersecta traseele respective. Suprafața tabletei va fi din ce în ce mai mare, cu cât progresați. De la 5×5, aceasta va ajunge până la 14×14. Flow Free este disponibil pentru Android și iOS.

flow free cele mai simple jocuri pentru mobil

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Tiny Thief

Acesta nu avea cm să lipsească dintr-o listă cu cele mai simple jocuri pentru dispozitive mobile. Tiny Thief este extrem de accesibil și foarte ușor de jucat. Pentru a controla personajul principal, nu trebuie decât să apăsați pe ecran. Astfel, veți putea naviga și interacționa cu diversele obiecte pe care le găsiți și pe care va trebui să le furați fără a fi detectați. Partea mai puțin plăcută este că doar jumătate din joc poate jucată pe gratis, cealaltă jumătate fiind accesibilă doar celor care vor plăti. Tiny Thief poate fi descărcat de pe Google Play Store și de pe App Store.

tiny thief cele mai simple jocuri pentru mobil

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Dumb Ways to Die

Dumb Ways to Die vă va arăta exact ceea ce sugerează și numele: moduri ”ciudate” în care se poate muri. Veți fi puși în situații dificile în care va trebui să vă feriți de pești piranha, albine și numeroase alte amenințări. Jocul ia sfărșit în momentul în care ați murit de trei ori la rând, însă dezvoltatorii au reușit să creeze niște morți animate într-un mod interesant. Dar va trebui să-l jucați ca să vă convingeți. Jocul este pe Play Store, dar și pe App Store.

dumb ways to die

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Badland

Nordicii reușesc de fiecare dată să inducă o atmosferă interesantă în fiecare joc pe care îl creează, oarecum sumbră, dar și plăcută în același timp. Badland, disponibil atât pentru Android, cât și pentru iOS și Windows Phone, nu face excepție de la această regulă. ”Clonele” pe care le controlezi sunt niște creaturi ciudate, mediul în care se desfășoară jocul este foarte dificil, iar la fiecare pas sunt alte obstacole, a căror depășire necesită de foarte multe ori sacrificarea unor ”clone”. Puteți citi mai multe despre Badland pe Playtech aici.

badland 2

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Vector

Big Brother te urmărește. Și de data asta este permanent pe urmele tale. Într-o lume totalitară în care drepturile de bază au fost înlăturate, personajul tău reușește să scape și trebuie să se folosescă de toate tehnicile lui de parcour pentru a nu fi ajuns din urmă. Vector are 20 de nivele în versiunea de bază gratis și 40 în versiunea Deluxe. Este disponibil și pe App Store.

Vector

Cele mai simple jocuri pentru mobil – Double Candy

Double Candy este construit după aceeași idee, numai că duce lucrurile mai departe, având o grafică care constă dintr-un fundal alb și două bombonele de culori diferite. Jocul este creat de românii de la ZuMedia Games și are o mecanică foarte simplă: ai, în centrul ecranului, pe un fundal alb, două bombonele lipite una de cealaltă – una galbenă și una portocalie – și de fiecare dată când apeși pe ecran, ele se învârt, schimbându-și ordinea. În timpul acesta, alte bomboane – galbene sau portocalii – vin fie de sus, fie de jos, iar tu trebuie să le prinzi cu bomboana de aceeași culoare. Poate că sună simplu, dar Double Candy este un joc foarte dificil, care provoacă depenendență. Îl puteți găsi pe Google Play Store și pe App Store.

double candy

Citește și: