Cele mai rapide browsere – Top 5

Cele mai rapide browsere - Top 5

Am alcătuit un top cu cele mai rapide browsere din acest moment. Specialiștii au analizat care dintre browsere se deschide mai repede, încarcă paginile cu viteza cea mai mare atât pe varianta desktop cât și cea pentru mobile. Iată care este rezultatul.

Toți vrem să folosim cele mai rapide browsere pentru a naviga pe internet cât mai eficient și pentru ca paginile să nu se încarce în prea mult timp. Cu toate că diferențele între principalele browsere de pe piață nu sunt foarte mari, specialiștii au analizat cu exactitate care sunt cele mai rapide browsere.

Cele mai rapide browsere – Mozilla Firefox

Cu toate că Chrome are o popularitate mai mare, Mozilla Firefox, la mică diferență, rămâne cel mai rapid browser de până acum, conform unor studii.

În plus, în afara faptului că este în vârful clasamentului cu cele mai rapide browsere, Mozilla Firefox permite instalarea a o mulțime de add-ons, are variantă în română și pentru mobil și folosește mai puține resurse decât Chrome.

Puteți descărca gratuit Mozilla Firefox de AICI.

cele mai rapide browsere mozilla firefox

Cele mai rapide browsere – Chrome

Al doilea dintre cele mai rapide browsere este Chrome, după analizele specialiștilor. Browserul de la Google a primit destule critici de-a lungul timpului, însă se menține ca fiind unul dintre cele mai populare, dar și mai rapide.

În afara faptului că este foarte rapid, unul dintre avantajele lui Chrome este numărul mare de extensii disponibile, posibilitatea de fi legat cu contul de Gmail si posibilitatea de a lucra cu gadgetul Chromecast.

Puteți descărca Chrome de AICI.

cele mai rapide browsere google chrome

Cele mai rapide browsere – Opera

Al treilea dintre cele mai rapide browsere de navigare pe internet este, conform studiilor, Opera. Acest browser este dezvoltat de către Opera Software, o companie tocmai din Norvegia.

La baza acestui browser se află motorul de afișare Presto, care a fost licențiat de parteneri precum Adobe. Ca număr de utilizatori, Opera este abia numărul 5, cu o cotă de piață de 1,7, însă este primul la utilizarea de pe dispozitive mobile. Puteți afla și despre alte browsere recomandate pentru Android de AICI.

Puteți descărca Opera de AICI.

cele mai rapide browsere opera

Cele mai rapide browsere – Safari

Numărul 4 în topul cu cele mai rapide browsere se află tocmai navigatorul produs de către cei de la Apple. El este inclus pe sistemele de operare OS X și iOS. Browserul este funcțional și de pe Windows încă din anul 2007.

Apple se laudă că nu este numai unul dintre cele mai rapide browsere de pe piață ci și că este conceput în așa fel încât pe dispozitivele mobile să consume puține resurse și implicit să nu îți descarce rapid bateria atunci când stai pe net.

Puteți descărcat Safari de AICI.

cele mai rapide browsere safari

Cele mai rapide browsere – Maxthon 4.4

Maxthon prinde locul 5 între cele mai rapide browsere, deși probabil cei mai mulți nu ați auzit vreodată de el. Browserul este foarte popular în China, unde a și fost lansat din anul 2006.

Popularitatea browserului a crescut rapid în mai multe zone ale lumii, se spune că chiar și Google a investit în Maxthon 1 milion de dolari, dar și Skype.

Puteți descărcat Maxthon de AICI.

cele mai rapide browsere maxthon

Dacă vreți să folosiți și alte browsere mai puțin cunoscute, aflați care sunt cele mai bune alternative la Google Chrome și Mozilla Firefox de AICI.

 

 

 

Citește și: