Serviciul care îți aduce cărți la birou și aplicația împotriva accidentelor, în finala The Venture

Cele mai promițătoare afaceri românești cu impact social au participat pe 11 noiembrie la sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției The Venture.

Dintre acestea, cinci afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală The Venture. Finaliștii pot fi votați de public pe www.theventurevote.ro, în perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016.

Babele este o platformă online de open sourcing dedicată inovației, care are ca scop binele comunității. Platforma facilitează conexiunea dintre antreprenorii sociali și stakeholderii relevanți, pentru a construi și valida împreună strategiile de business astfel încât impactul social al acestora să-și atingă potențialul maxim.

Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională.

ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate complet.  

SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot  fi  folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație.  

Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate.  

După încheierea etapei locale, pe 6 ianuarie 2016, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada aprilie –iulie 2016, alături de alți 19 participanți din țări de pe tot globul.

Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: