18 feb. 2015 | 16:53

Cel mai ambițios gadget Google primește trei module noi: Cine este producătorul și partenerul

ACTUALITATE
Cel mai ambițios gadget Google primește trei module noi: Cine este producătorul și partenerul

Project Ara, văzut de mulți drept cel mai ambițios proiect al celor de la Google, are acum trei module noi grație unuia dintre cei mai mari producători din tech.

Primul telefon modular produs de Google își va face debutul oficial pe piață în Puerto Rico. S-au prezentat mai multe motive pentru care Google a ales această piață pentru a-și introduce noua creație, unul dintre acestea fiind densitatea populației și ușurința cu care datele ar putea fi colectate. Deși unii sunt sceptici în legătură cu Project Ara, telefonul modular se pare că a reușit să obțină susținerea unui dintre cei mai mari producători din lume.

Conform Pocketnow, Toshiba a produs trei noi module pentru camera foto menite să fie utilizate cu Project Ara. Două dintre acestea, unul de 5 megapixeli și unul de 13 megapixeli, sunt pentru camera principală, în timp ce unul de 2 megapixeli este destinat camerei secundare. Nu știm, însă, dacă acestea trei își vor face apariția și în cadrul Mobile World Congress din Barcelona.

project ara

Momentan, ideea unui smartphone modular continuă să fie un vis frumos. Cei de la  însă sunt foarte aproape de a transforma acel vis într-un produs de serie pe care îl personalizați după propriul buget şi propriile preferinţe. În vara acestui an va fi implementat la scară largă, după cum am spus mai devreme, sub forma unui program pilot în Puerto Rico.

Google a prezentat în urmă cu ceva timp cel mai recent prototip pentru telefonul modular. Acesta poartă numele de Spiral 2 și pare foarte apropiat ca design și funcționalitate de un produs comercial. Mai mult decât atât, Paul Eremenko, directorul de proiect, a și ținut să menționeze că ceea ce vedeți în imaginea de mai sus este foarte similar cu ceea ce va exista pe rafturile magazinelor. Puteți citi mai multe despre Project Ara pe Playtech aici.