Apple Watch nu se va vinde în ţara ceasurilor din cauza unor patente

Apple Watch nu se va vinde în ţara ceasurilor din cauza unor patente
15:46 06.04.2015

În Elveţia, ţara care de-a lungul anilor a devenit sinonimă cu ceasurile de calitate, nu se va comercializa noul .

Deşi există în continuare o dilemă vizavi de adopţia globală smartwatch-urilor, mai multe firme elveţiene au promis deja că lucrează intens la ceasuri inteligente. Partea amuzantă este că, cel puţin în Elveţia, respectivele companii nu vor trebui să-şi facă grijă în legătură cu ameninţarea Apple Watch. Nu de alta, dar magazinele Apple din respectivul teritoriu nu vor putea găzdui primul ceas al companiei. În cel mai bun caz, lansarea ar putea fi amânată până în decembrie.

Motivul acestei interdicţii de comercializare pleacă de la un patent din 1985, deţinut de William Longe, proprietarul brandului de ceasuri Longe. Respectivul individ are un patent ce le interzice celor de la Apple să vândă un ceas în Elveţia cu substantivul ”apple” în titlu. Mai mult decât atât, nu pot comercializa un ceas ce include ilustraţia unui măr. Cu alte cuvinte, pentru că sigla companiei este un măr muşcat, e puţin probabil ca dilema să se soluţioneze prea curând.

Singura şansă ca elveţienii să pună mâna pe un smartwatch Apple, fără să apeleze la canale neoficiale, va veni abia după 5 decembrie anul acesta. La momentul respectiv, pantentul lui William Longe va expira, iar dacă acesta ezită vreun moment să-l reînnoiască, americanii pot vânzările de Apple Watch.

În altă ordine de idei, precomenzile de vor începe din data de 10 aprilie, iar primele unităţi vor fi livrate doritorilor începând cu 24 aprilie, două săptămâni mai târziu.

loading...