Cât timp stau copiii cu ochii în smartphone, tabletă sau laptop

Cât timp stau copiii cu ochii în smartphone, tabletă sau laptop

Un nou studiu arată că, în medie, copiii petrec , tabletă sau laptop.

Perioada de timp petrecută de copii în faţa diverselor tipuri de ecran este îngrijorătoare. Un nou realizat pe copii de la cinci la 16 ani a confirmat o medie de aproximativ 6,5 ore pe zi petrecute în faţa unui ecran. Ca să aveţi un termen de comparaţie, în 1995, aceeaşi valoare medie era de aproximativ trei ore. Realizat de Childwise, respectivul raport sintetizează şi multe alte valori care nu sunt nici pe departe un subiect de mândrie pentru tinerii din ziua de azi.

Partea cea mai bună? Acesta este doar începutul, în viitor vor petrece şi mai mult timp expuşi la divertisment în format digital redat pe un gadget. Băieţii adolescenţi petrec cea mai mare parte a zilei în faţa unui ecran. Cu aproximativ 8 ore pe zi, această valoare este similară cu o zi de muncă. Fetiţele de opt ani se află la polul opus cu aproximativ 3,5 ore pe zi. Pentru obţinerea acestor valori, realizatorii studiului au cumulat timpul petrecut în faţa televizorului cu jucatul pe console, utilizarea unei tablete şi a unui smartphone sau consumul de divertisment pe computer.

Pentru a fi relevantă, statistica de mai sus a fost realizată pe aproximativ 2.000 de copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Matthew Nevard, unul dintre cei responsabili de cercetare, a spus că la baza acestor valori îngrijorătoare se află numărul foarte mare de ecrane care ne înconjoară în fiecare zi, de la dispozitivele portabile şi până la console dedicate activităţii de gaming.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: