Cât rezistă un smartphone unei mașini de găurit [VIDEO]

Deşi experimentul de mai sus testează anduranţa unui smartphone Oukitel K4000 cu o maşină de găurit, testul mi se pare absurd indiferent de tipul telefonului.

În principiu, când au apărut primele teste de rezistenţă în format video pe internet, acelea incorporau scenarii nefericite, dar posibile, prin care puteau trece gadgeturile voastre. Pentru că nu este absurd să vă scăpaţi telefonul din mână, v-aţi fi bucurat să vedeţi online ce se întâmplă în cazul în care iPhone-ul vostru ajunge pe ciment din greşeală. Astfel, ştiaţi dacă trebuie să fiţi mai relaxaţi când vă utilizaţi noul vostru smartphone sau dacă este foarte important să vă achiziţionaţi o husă înainte să ieşiţi cu telefonul din magazin.

Din păcate, a apus de mult timp vremea clipurilor descrise mai sus. Acum vedem telefoane împuşcate cu o mitralieră, scufundate în azot lichid sau bătute cu un ciocan. Ce nu am văzut însă până acum, probabil pentru că nu am căutat suficient, este un smartphone ce se străduieşte în mod inutil să facă faţă burghiului ataşat unei maşini de găurit. În cazul în care aveaţi aceeaşi curiozitate, răspunsul la întrebare îl veţi vedea în clipul de mai sus.

Testul absurd de mai sus a fost executat cu un smartphone Oukitel K4000. Acesta vine cu o configuraţie decentă şi o autonomie de trei zile generată de bateria internă de 4000 mAh. În teorie, telefonul este destul de rezistent, dar vă daţi seama că astfel de particularităţi sunt inutile când vorbim de o maşină de găurit. Este construit în jurul unui display HD de 5,5 inci şi ascunde la interior un SoC MediaTek MT6735 cu un procesor quad-core tactat la 1,3 GHz şi un GPU Mali-T720. Are doi GB de memorie RAM, o memorie internă de 16GB şi două camere, de 13, respectiv 5 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1, dar nu lipsesc din ecuaţie elemente de conectivitate precum LTE, Wi-Fi sau Bluetooth 4.0.

Deşi aţi crede că deznodământul clipului este previzibil, sfatul meu este să-l vizionaţi. Aţi fi surprinşi câte minute rezistă un ecran de smartphone modern la presiunea enormă a unui burghiu.

Alexandru Puiu
12:48 29.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video