Cablul revoluționar pentru smartphone: Încarcă bateria în timp record

Creat iniţial ca un proiect pe Indiegogo, noul SONICable este prezentat drept  de încărcare a tuturor gadgeturilor pe care le aveţi.

O problemă mai mare decât autonomia redusă a majorităţii gadgeturilor pe care le folosiţi în mod regulat constă în timpul de încărcare al acestora, care de cele mai multe ori este foarte lung. În plus, am deveni mai toleranţi în legătură cu autonomia de jumătate de zi a smartphone-ului favorit, dacă l-am putea reîncărca în doar câteva minute.

Pornind de la această premisă, un nou proiect de pe Indiegogo, care tocmai a atins pragul de finanţare dorit în doar câteva zile, încearcă să vină cu o soluţie cât se poate de simplă. Cu numele de SONICable, acesta este de încărcare al cărui creatori promit că este capabil să vă încarce telefonul în jumătate din timpul obişnuit de încărcare. Performanţa un pic suspectă este realizată prin intermediul unui mecanism integrat pe lungimea cablului prin intermediul căruia puteţi dezactiva partea de sincronizare de informaţii cu PC-ul. Aparent, atunci când dezactivaţi sincronizarea, sarcina electrică utilizată de respectivul proces este redirecţionată către dispozitiv, dublând astfel viteza de încărcare şi micşorând timpul.

În cazul în care vreţi să va transferaţi fotografiile sau filmele din vacanţă, este suficient să apăsaţi pe un mic buton şi SONICable îşi va redobândi abilitatea de a fi folosit ca un cablu de sincronizare. Pe lângă performanţa la încărcare, mai trebuie menţionat faptul că portul USB funcţionează inserat pe ambele părţi, cablul efectiv nu se încurcă datorită unui design plat similar cu un cablu SATA, iar conectorii dintr-o parte şi alta a cablului sunt realizaţi din aluminiu pentru anduranţă sporită. Există atât o variantă microUSB, cât şi una certificată MFI cu port Lightning.

Alexandru Puiu
12:15 14.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video