Cablul unic de încărcare la telefoane a devenit subiect de lege

Cablul unic de încărcare la telefoane a devenit subiect de lege
09:35 16.03.2014

În curând, producătorii de telefoane vor fi obligaţi prin lege de Uniunea Europeană să folosească Lege Europa incarcator universal microUSB

În urmă cu câţiva ani, Uniunea Europeană le-a recomandat călduros producătorilor de telefoane să folosească, la toate creaţiile noi, un port comun de . Astfel, pe lângă faptul că puteam folosi acelaşi cablu de încărcare mai multe persoane, în momentul în care ne schimbam telefonul, nu trebuia să mai renunţăm la încărcător, depozitându-l într-un dulap sau aruncându-l. Ca urmare, proiectul avea în egală măsură un efect financiar pozitiv pentru cei care nu mai cumpărau în permanenţă încărcatoare şi un efect ecologic, prin mai puţine cabluri şi încărcătoare aruncate la gunoi.

Aceeaşi practică a revenit din nou în discuţie zilele trecute când Parlamentul European a votat o lege care obligă toate telefoanele comercializate în Uniunea Europeană să integreze un singur tip de port de încărcare. Mai rămâne ca şi Consiliul Miniştrilor să-şi dea acordul pentru această manifestare legislativă. Dacă totul va merge conform planului, până în 2016, toate ţările din UE vor trebui să aibă o variantă a acestei legi introdusă pe plan local şi până în 2017 producătorii vor avea timp să implementeze schimbarea la nivel hardware.

Dacă e să fim realişti, conceptul definit mai sus există deja la nivel global sub forma portului microUSB pe care îl găsiţi pe orice telefon Samsung, LG, HTC, Nokia, ZTE, Huawei, Lenovo, etc. Singurii care nu au adoptat acest sistem, sunt cei de la Apple, iar din 2017 s-ar putea să nu mai aibă de ales dacă vor dori să-şi vândă marfa în Europa.

loading...