Browser-ul Spartan creat pentru Windows 10 ar putea ajunge pe Windows 7

Browser-ul Spartan creat pentru Windows 10 ar putea ajunge pe Windows 7

Chiar dacă noul browser Microsoft este creat de la zero pentru viitorul Windows 10, cu un pic de noroc, ar putea fi lansat şi pentru Windows 7.

În cadrul conferinţei de la începutul săptămânii trecute, cei de la Microsoft au detaliat un nou sistem de operare ce reprezintă o distanţare semnificativă faţă de ceea ce am văzut în Windows 8.1. Respectivul SO se va ascunde în spatele numelui de Windows 10 şi ar trebui să ajungă pe piaţă într-o versiune finală în câteva luni.

Printre altele, acel sistem de operare ar trebui să vină la pachet cu un nou browser intitulat, cel puţin în etapa de dezvoltare, Project Spartan. Pe lângă faptul că anunţă decesul Internet Explorer, va suporta extensii, va avea o interfaţă simplificată şi se va alinia din mai multe puncte de vedere la volumul de funcţionalitate oferit de Google Chrome sau Mozilla Firefox. În acelaşi timp, noul browser are mari şanse să nu fie disponibil pe prea multe platforme, fie ele şi create de Microsoft. S-ar putea însă să existe şi câteva excepţii de la regulă.

Printr-o postare pe un cont oficial de Twitter al Microsoft s-a evidenţiat faptul că nu este absurd ca Project Spartan să ajungă pe Windows 7. Totul depinde de interesul manifestat de utilizatori. ,,Spartan momentan este ţintit către Win10. Ne axăm pe a avea câţi mai mult oameni upgradaţi (gratuit), dar vom urmări cererea pe Win7.” Cu alte cuvinte, gigantul din Redmond face în continuare eforturi pentru a motiva utilizatorii de Windows să facă tranziţia de la sistemele de operare mai vechi la Windows 10, dar nu este imun la pretenţiile utilizatorilor.

În definitiv, numărul celor care folosesc Windows 7 depăşea 50 de procente la ultimul studiu pe marginea acestui subiect şi ar fi absurd să ignori o masă atât de mare de posesori de PC-uri. Rămâne acum să vedem dacă lansarea Windows 10 va micşora semnificativ numărul celor refuză să renunţe la Windows 7, chiar dacă Microsoft a încetat deja să mai ofere licenţe pentru el către producătorii de echipamente, iar suportul oficial pentru platformă a fost încetat pentru anumite tipuri de utilizatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: