Baloanele Google vor umple cerul cu Internet anul acesta

Baloanele Google vor umple cerul cu Internet anul acesta

Autoritățile din Sri Lanka au încheiat un acord cu Google, conform căruia compania din Mountain View va furniza internet de mare viteză cu ajutorul baloanelor.

După doi ani de testare și de îmbunătățire continuă a serviciilor oferite, Project Loon va furniza internet de mare viteză pe întreaga suprafață a statului Sri Lanka. Conform site-ului Phys.org, ministrul de externe a declarat că Google va începe să elibereze baloane în lunile următoare, până în martie 2016. Din câte se pare, fiecare dintre acestea poate sta în aer pentru 100 de zile, iar furnizorii de internet se pot folosi de ele pentru a reduce costurile.

În primă fază, baloanele puteau atinge o altitudine de 800 de metri și puteau rămâne în aer timp de cinci zile. Acum, media este de câțiva kilometri și 100 de zile, recordul fiind de 187. De asemenea, Project Loon a oferit inițial doar viteză 3G, iar acum folosește 4G/LTE, atingând viteze de 100Mbps. Google a oferit Internet unei școli din Brazilia și a stabilit parteneriate cu operatorii Vodafone în Noua Zeelandă, Telstra în Australia și Telefonica în America Latină.

Sri Lanka este doar o insulă în apropierea Indiei, însă în ciuda dimensiunilor, are o populație relativ mare. Peste 20 de milioane de oameni trăiesc acolo, iar dintre aceștia, 2,8 milioane au acces la internet pe mobil.

Citește și:
Etichete: