Google îți arată unde e cea mai mare poluare

Google îți arată unde e cea mai mare poluare

Dacă am ști exact care intersecții sunt cele mai poluate, am putea planta copaci sau schimba programele semafoarelor pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Cei de la Google s-au gândit la această problemă și au găsit chiar o soluție.

Gigantul american a dezvăluit că lucrează cu startupul Aclima de un an și jumătate, cu scopul de a monta senzori pentru măsurarea calități aerului mașinilor Street View. Deja planul este pus în practică, iar trei mașini Street View au colectat 150 de milioane de date legate de calitatea aerului în decursul unei luni, pur și simplu înconjurând Denver, Colorado. Acestea au măsurat chimicalele nocive pentru om, cum ar fi dioxidul de azot, ozonul, monoxidul de carbon, dioxidul de carbon, metanul și alți compuși, potrivit TechCrunch.

Următorul pas este ca aceste date să poată fi accesibile cetățenilor, astfel încât ei și reprezentanții guvernului să poată utiliza aceste informații pentru a face schimbări. Analiza științifică independentă a confirmat că sistemul de senzori funcționează. Așadar, Google va achiziționa și mai mulți senzori exteriori Aclima, pentru date și mai precise. Acestea sunt procesate într-un cloud, apoi transformate în infografice și statistici.

statistici

Primul proiect a implicat utilizarea de senzori interiori, pentru a-i ajuta pe cei de la Google să măsoare calitatea aerului în birouri, pentru a optimiza productivitatea. De exemplu, prin monitorizarea camerelor pentru conferințe, Google a putut stabili dacă nivelul de dioxid de carbon era atât de mare încât să afecteze funcțiile cerebrale.

Parteneriatul care implică Street View este mai caritabil. Google va ajuta organizațiile să folosească datele pentru a vizualiza problemele legate de calitatea aerului în orașe. „Știm că poluarea este redusă de copaci. Dacă am ști unde sunt cele mai critice puncte de poluare, am ști și unde să îi plantăm”, a explicat Davida Herlz, CEO al Aclima.

Sunt multe moduri în care Google ar putea folosi datele. Ar putea permite Google Maps să creeze rute departe de zonele cu nivel ridicat de poluare. Herlz concluzionează că senzorii Aclima dezvăluie binele social pe care Internetul Tuturor Lucrurilor îl poate aduce în viețile oamenilor și că astfel, orașele ar putea deveni mai sănătoase, nu doar mai inteligente.