Au folosit Popcorn Time pentru piraterie şi riscă amenzi imense

Au folosit Popcorn Time pentru piraterie şi riscă amenzi imense

După ce au folosit Popcorn Time pentru a vedea mai multe filme, în urma unui proces intentat de curând împotriva lor, riscă nişte amenzi uimitoare. 

Sunt şanse foarte mici să nu fi auzit în ultimele şase luni de Popcorn Time. Este unul dintre cele mai facile moduri prin care puteţi viziona filme de pe reţeaua torrent fără să aşteptaţi să le descărcăcaţi integral. Din păcate, la o privire mai atentă, aceeaşi aplicaţie poate fi considerată încă o unealtă pentru piratarea de conţinut multimedia.

Deşi timp de câteva luni micul program a trecut neobservat în faţa autorităţilor, situaţia a devenit foarte gravă în ultimele săptămâni. Doi danezi au fost arestaţi în urmă cu câteva zile şi riscă o condamnare de până la 6 ani de închisoare doar pentru că deţineau şi postau pe un site tutoriale şi răspundeau la diverse întrebări legate de utilizarea Popcorn Time. Acum este vorba de un proces intentat de studioul care a finanţat The Cobbler, unul dintre cele mai recente filme ale lui Adam Sandler. Acuzaţii sunt 11 persoane din Statele Unite care s-au uitat la respectivul film prin intemediul Popcorn Time.

Acest proces are o notă foarte dramatică, iar echipa de avocaţii a marelui studio de la Hollywood speră să transforme respectivii indivizi în nişte exemple pentru a descuraja complet pirateria, atât prin Popcorn Time, cât şi prin alte mijloace. ,,Popcorn Time există pentru un singur scop şi doar un singur scop: furtul de conţinut protejat prin copyright. Fără nici un fel de dubiu, fiecare utilizator de Popcorn Time întâmpină multime avertismente referitoare la descărcarea şi instalarea de software cu scopul expre de a comite furt şi de a contribui la abilitatea altora de a comite furt prin promovarea reţelei de piraterie Bit Torrent.

În definitiv, cea mai importantă este amenda. Deşi nu riscă închisoare pentru gestul lor, deoarece procesul a fost intentat într-un tribunal civil, avocaţii speră să obţină 150.000 de dolari de la fiecare dintre cele 11 persoane acuzate de piraterie. Sunt şanse mici ca aceea să fie suma ce va fi plătită în final, dar finalitatea oricum va fi usturătoare.

Citește și: