Apple Watch salvează o viață și pune bazele unei potențiale cariere

Apple Watch salvează o viață și pune bazele unei potențiale cariere

Ceasurile inteligente sunt accesorii din ce în ce mai des întâlnite la încheieturile oamenilor, dar abia acum s-ar putea să le aprecieze la adevărata lor valoare. Pe lângă funcțiile interesante care îți permit să citești mesajele, sau cele care îți monitorizează activitățile zilnice, astfel de accesorii îți pot salva viața.

Paul Hole, un elev de 17 ani din Statele Unite este în viață astăzi datorită unui Apple Watch. Elevul era la antrenamentul de fotbal când a început să resimtă dureri de spate și de piept. Odată ce s-a uitat spre ceasul său inteligent, a observat că avea un ritm cardiac de 145 de bătăi pe minut. Acest lucru era total neobișnuit pentru adolescent.

Elevul a plecat acasă pentru a se întinde în pat, dar a realizat că ritmul său cardiac era încă foarte ridicat. S-a hotărât astfel să meargă la urgențe, unde doctorii au descoperit că avea leziuni la inimă, ficat și rinichi. Acesta a dezvoltat rabdomioliză, o afecțiune care distruge țesutul mușchilor striați, din cauza efortului fizic în exces. Enzimele toxice și proteinele eliberate de mușchi i-ar fi fost fatale dacă nu ar fi descoperit problema în timp util.

Potrivit celor de la Complex, povestea lui Paul Hole a ajuns la urechile CEO-ului de la Apple, Tim Cook, care l-a sunat să-i ofere un iPhone nou și să-l invite în cardul companiei pentru un internship pe timpul verii.

Totuși, nu este prima dată când un Apple Watch salvează o viață. În urmă cu două luni, un american în vârstă de 64 de ani, posesor al unui ceas inteligent, a ajuns la spital după ce a început să se simtă foarte rău din cauza inimii. Doctorii au putut să-l trateze imediat, deoarece au putut să obțină o evidență a ritmului cardiac al bărbatului, asta datorită ceasului Apple. Astfel, bărbatul nu a mai trebuit să aștepte câteva săptămâni sub monitorizare și a fost tratat imediat, fapt ce i-a salvat viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: