watchOS 2 pentru Apple Watch s-a lansat. Ce trebuie să ştiţi?

watchOS 2 pentru Apple Watch s-a lansat. Ce trebuie să ştiţi?

De la lansarea oficială a ceasurilor inteligente Apple Watch, watchOS 2 este cel mai important update pentru sistemul de operare preinstalat pe acestea.

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Apple au organizat o conferinţă în cadrul căreia ne-au impresionat cu o serie de gadgeturi noi. Pe lângă două noi iPhone-uri, un Apple TV şi un iPad Pro, compania americană a făcut însă şi câteva menţiuni pe partea de software. iOS 9, watchOS 2 şi un nou OS X au primit în respectivul context date oficiale de lansare.

Deşi trebuia să ajungă la publicul larg în aceeaşi zi cu iOS 9, watchOS 2 pentru dispozitivele Apple Watch a întârziat să apară. Aparent, inginerii Apple au descoperit un bug important pe ultima sută de metrii şi au preferat să oprească complet procesul de propagare. Din fericire, la această oră, toate problemele se pare că au fost remediate, având în vedere disponibilitatea începând de astăzi a noului sistem de operare pentru smartwatch-uri ieşite din Cupertino.

Intitulat watchOS 2, acesta vine pe piaţă la aproximativ cinci luni distanţă de la lansarea Apple Watch. Ca şi conţinut, include atât schimbări minore de interfaţă, cât şi schimbări radicale de conţinut. Primele opinii provenite din partea celor car au avut ocazia să-l experimenteze sunt foarte pozitive. Chiar şi dacă nu este vorba de aspecte revoluţionare, particularităţi precum feţe de ceas capabile să incorporeze mai multe detalii despre ziua voastră vă ajută enorm. Acestea sunt definite de Apple cu numele ,,Complications”. Pe lângă îmbunătăţiri de performanţă, cea mai importantă parte a acestui update ţine de modul în care rulează aplicaţiile terţe pe Apple Watch. Prin intermediul watchOS 2, dezvoltatorii vor putea în sfârşit să creeze aplicaţii care rulează direct pe ceas, în contrast cu situaţia din trecut în care procesarea informaţiilor se desfăşura pe telefon şi doar anumite informaţii erau afişate pe smartwatch.

Citește și: