25 apr. 2015 | 10:50

Apple Watch a fost lansat și deja demontat: De unde vine „magia“ celui mai dorit ceas [VIDEO]

ACTUALITATE
Apple Watch a fost lansat și deja demontat: De unde vine „magia“ celui mai dorit ceas [VIDEO]

Într-un mod cât se poate de previzibil, cei de la iFixit au demontat recent lansatul Apple Watch şi au ajuns la concluzia că este imposibil de reparat acasă.

A trecut perioada precomenzilor şi a zvonurilor legate de Apple Watch. La această oră, există deja foarte mulţi norocoşi de pe mapamond care . În acelaşi timp, undeva în SUA, cei de la iFixit s-au grăbit să-l desfacă.

După cum veţi vedea în clipul de mai jos, ceasul nu se dezasamblează foarte uşor şi nici nu se poate repara cu uşurinţă, de aici şi scorul de reparabilitate de 5 din 10 de la final. Îndepărtarea ecranului este cea mai dificilă şi implică cele mai mari riscuri, având în vedere că este cea mai scumpă componentă din Apple Watch. După această etapă însă, ajungeţi la o baterie ce poate fi schimbată cu uşurinţă. Pentru un pic de context, bateria smartwatch-ului din Cupertino are doar 205 mAh, în timp ce LG G Watch R are un acumulator de 410 mAh, iar Moto 360 are unul de 320 mAh.

După ce au trecut de baterie, nu a durat mult până şi-au dat seama că restul componentelor sunt lipite într-un mod destul sigur. Astfel, procesorul Apple S1 şi motorul Taptic pot fi considerate ,,bătute în cuie.” Întregul proces de demontare a mai scos însă la iveală un aspect mai puţin obişnuit. Senzorul photoplethysmographic pentru monitorizarea ritmului cardiac din interior are o funcţie neexploatată la nivel software. În teorie, respectivul cip ar fi capabil şi de măsurarea nivelului de oxigen din sânge, chiar dacă Apple nu promovează această abilitate. Este posibilă introducere acelei funcţii printr-un update ulterior de firmware, dar e puţin probabilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele