Aplicația care știe ce vrei să citești: Apple News vine în Europa

Aplicația care știe ce vrei să citești: Apple News vine în Europa

Actualizarea sistemului de operare iOS la varianta 9.1 aduce aplicația Apple News și în Europa, pentru milioane de utilizatori de iDevice-uri.

Aplicația Apple News are rolul de a selecta cele mai importante știri ale mai multor publicații și de a le afișa astfel încât utilizatorii să se bucure de o experiență plăcută, știrile fiind foarte ușor de accesat. Apple News selectează cele mai relevante știri, bazându-se pe interesele tale, iar analizând lucrurile pe care le citești, aplicația îți recomandă mai multe povești cu privire la acel subiect.

iPhone

Apple News nu doar selectează știrile și ți le listează în telefon, pentru ca tu să accesezi site-ul ca să le citești. Aplicația are un format propriu, care le permite creatorilor de conținut să dezvolte layout-uri care să conțină fotografii, grafice, videoclipuri sau o varietate elemente interactive care să difere de ce vezi de obicei pe internet. În plus, cu cât citești mai mult în aplicația Apple News, cu atât mai personalizată va deveni.

Inițial, aplicația publica știrile provenite de la mai multe site-uri din Statele Unite, iar acum, odată cu iOS 9.1, Apple News își face 14 noi parteneri, printre care BBC, The Guardian, The Telegraph, The Sun, Top Gear, Vanity Fair și Cosmopolitan.

Aplicația Apple News este formată din patru secțiuni diferite: Pentru Tine, o colecție de articole pe care aplicația consideră că te vor interesa, Favorite, o listă a publicațiilor pe care le-ai selectat ca fiind preferatele tale, Explorează, alte publicații pe care nu le-ai ales și Salvate, colecția articolelor pe care ai decis să le păstrezi.

Cu Apple News, creatorii de conținut câștigă 100% din profiturile provenite din vânzarea reclamelor și 70% din cele pe care Apple le vinde pentru ei. Chiar dacă aplicația nu permite un număr mare de reclame, încă se pot scoate bani din publicitate.

Deocamdată, aplicația este disponibilă doar în Marea Britanie, urmând să-și facă apariția pe toate iPhone-urile și iPad-urile din întreaga Europă în perioada ce urmează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: