Aplicația Aviate Launcher devine o copie a Google Now

Aplicația Aviate Launcher devine o copie a Google Now

Aplicaţia Aviate Launcher a fost achiziţionată de către Yahoo la începutul anului trecut şi, după încă şase luni de testare, a fost publicată în Google Play.

Spre deosebire de interfeţele grafice Android clasice, care oferă un mediu familiar cu pictograme, widget-uri şi fundaluri, Yahoo Aviate oferă un mod de lucru alternativ care este axat pe gruparea aplicaţiilor şi activarea informaţiilor în funcţie de context. Recent, cei de la Yahoo! au adus o schimbare majoră aplicației, care i-ar putea face pe fanii Google Now să se orienteze către ea.

Panoul „Space” a fost înlocuit complet cu o funcție numită „Smart Stream”, care afișează diverse cartonașe pe parcursul zilei, în funcție de locul unde te afli și de activitate. Sună cunoscut? Nici nu e de mirare, scriu cei de la Engadget.

Compania poate nu recunoaște asta, dar modificarea pare să transforme Aviate într-o replică pentru Google Now. Potrivit anunțului oficial, un card cu locurile pe care le poți vizita ar putea fi afișat imediat ce intri într-un nou oraș. De asemenea, ai putea vedea scorurile meciurilor în desfășurare sau să așezi aplicațiile pentru muzică în topul listei cu aplicații atunci când conectezi o pereche de căști.

În mod surprinzător, review-urile de pe Google Play arată că utilizatorii nu sunt atât de fericiți pe cât te-ai aștepta. Adevărul este că cei cărora le place Google Now vor opta pentru el, nu pentru ceva ce îi seamănă.

Citește și: