Android M rezolvă problema mutării aplicațiilor pe card

Android M rezolvă problema mutării aplicațiilor pe card

Android suportă carduri microSD, dar suportul aplicațiilor pentru un astfel de mediu este destul de limitat. Totuși, lucrurile se vor schimba odată cu Android M și cardurile vor deveni cu adevărat utile.

Android suportă carduri microSD care pot extinde spațiul de stocare destul de mult, cu până la 128GB, dar suportul pentru aplicații n-a fost niciodată unul prea bun. Poți, în prezent, să muți pe card o aplicație, dar prea puține sunt compatibile și niciodată nu este mutată complet, ci sunt stocate acolo anumite date.

Astfel, cardul microSD a rămas doar mediu de stocare pentru poze, filme și muzică, dar Android M le va da dezvoltatorilor noi funcții pentru a se folosi de acest mediu. Google n-a discutat despre funcționalitate la evenimentul Google I/O, dar există informații pe site-ul dedicat dezvoltatorilor, după cum informează PhoneArena. Noua funcționalitate se numește Adoptable Storage Devices și utilizatorii vor avea astfel posibilitatea de a muta complet o aplicație pe card, economisind spațiu intern.

 

Desigur, aplicațiile vor putea fi mutate doar dacă dezvoltatorii se asigură că permit acest lucru. Google le pune la dispoziție uneltele, dar nu va impune această direcție. Cardul microSD va fi recunoscut de sistemul de operare drept parte a hardware-ului de bază. Este o strategie aplicată inițial de Microsoft, când a lansat Windows Phone 7. Atunci, dacă foloseai un card microSD (suportul exista doar pe smartphone-ul Dell), acesta era formatat și integrat în infrastructura sistemului de operare.

Oarecum evident, dar in cazul în care vei avea aplicații pe card și îl scoți, vei rămâne fără ele. Mai mult, Android M va avea și suport pentru USB OTG (on the go), care îți permite să conectezi periferice la dispozitivul tău cu Android. În acest caz, vei putea folosi un stick USB pe telefonul sau tableta ta cu Android.

 

Citește și: