Android Lollipop vine pe noile televizoare Philips din România

Android Lollipop vine pe noile televizoare Philips din România

Încercând să iasă în faţa concurenţei cu cele mai noi televizoare ale sale, TP Vision a anunţat disponibilitatea în România a Smart TV-urilor Philips din seriile 5500 şi 7000.

Deşi Smart TV-urile au devenit omniprezente în magazinele din România, cum era de aşteptat, nu sunt toate la fel. Pe lângă un design mai futurist şi funcţii hardware speciale, există şi unele creaţii care s-ar putea să fie mai utile prin prisma sistemului de operare. Prin anunţarea noilor televizoare Philips din seriile 5500 şi 7000, TP Vision încearcă să atragă persoanele ce îşi doresc să ruleze cele mai noi aplicaţii de Android pe TV. Venind preinstalate cu Android 5.0 Lollipop, acestea întruchipează upgrade-uri semnificative faţă de modelele Philips cu platforma Google lansate în urmă cu aproximativ un an.

Disponibile încă din această săptămână la comercianţii din România, noile TV-uri rulează fără probleme aplicaţiile voastre preferate de pe telefon sau tabletă. În plus, incorporează şi accesul la mai multe aplicaţii de tip VOD. Din start, veţi avea parte de Internet Radio, YouTube sau Workout TV, în timp ce cei mici pot opta pentru aplicaţii cu desene animate sau jocuri educative.

Pentru că sistemul de interacţiune pe TV cu un sistem de operare optimizat pentru tablete şi smartphone-uri este foarte important pentru experienţa de utilizare, TP Vision a inclus în noile modele suportul pentru tastaturi sau gamepad-uri conectabile pe USB. În cazul în care aveţi deja în casă câteva dispozitive specifice unei case Smart, acelea sunt de asemenea controlabile direct din TV.

La capitolul performanţă brută, Smart TV-urile din seria Philips 5500 vor integra un procesor dual core, pe când modelele din seria 7000 vor fi un pic mai sprintene datorită procesorului quad core. Prin Micro Dimming va fi îmbunătăţit artificial contrastul televizorului în anumite scene, în timp ce amalgamul de funcţii ascunse în spatele Pixel Plus HD, disponibile pe ambele serii, vor spori calitatea şi claritatea imaginilor afişate. Memoria internă standard a acestor Smart TV-uri este de 16GB, dar potea fi extinsă cu uşurinţă folosind un stick de memorie sau hard disk pe USB.

Citește și: