Philips trece la Android pentru televizoarele smart din 2015

Philips trece la Android pentru televizoarele smart din 2015
09:30 26.04.2015

Fără să fi câştigat o adopţie la scară largă pe TV-uri, sistemul de operare Android se pare că va rula pe cea mai mare parte a noilor

Deşi vă folosiţi televizorul în cea mai mare parte a timpului doar pentru conţinut live de la TV, aplicaţiile terţe încep să ocupe un rol din ce în ce mai important în viaţa utilizatorilor de Smart TV. Acest trend este alimentat şi de adopţia de către producătorii OEM a unor sisteme de operare din ce în ce mai complexe, precum Android sau webOS.

Philips nu ocupă o poziţie foarte sus în preferinţele celor care se orientează către un nou TV, dar dacă decizia pe care au făcut-o publică oficialii companiei zilele trecute se dovedeşte a fi una inspirată, situaţia are potenţialul de a se schimba radical. Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei IFA Global Press Conference din Malta. În acel context, am aflat că 80% dintre toate TV-urile lansate anul acesta de către Philips vor rula Android, vor suporta cele mai noi jocuri şi vor veni cu o varietate foarte mare de soluţii de streaming. Ca un mic detaliu, nici măcar nu vom vedea SO-ul Google doar în TV-uri high end. Vor exista şi soluţii accesibile cu Android ale aceleiaşi companii.

Astfel de schimbări radicale de direcţie pentru un producător de TV-uri este o loterie. Nimeni nu ştie dacă Android pe TV-uri va fi un succes, iar tentativele eşuate ale din ultimii ani confirmă această situaţie. În total, vor fi lansate 38 de televizoare cu Android încă din prima jumătate a acestui an. Rămâne să vedem primele statistici legate de vânzări pentru a aprecia cum se cuvine beneficiile sau dezavantajele schimbării de platformă.

 

loading...