O dronă a reuşit să salveze altă dronă [VIDEO]

Pentru prima oară, dar probabil nu pentru ultima, o dronă a salvat zilele trecute o altă dronă rămasă suspendată pe o clădire.

Deşi vor mai trece câţiva ani până vom vedea primii roboţi autonomi capabili să aibă grijă unul de altul, dronele se pare că au ajuns deja în acest punct, fie şi cu un pic de ajutor din partea oamenilor.

Trecem printr-o perioadă în care dronele tind să devină omniprezente, atât ca mijloace de recreere cât şi ca aparate zburătoare autonome folosite pentru livrări. Pentru că reuşesc însă să fie relativ noi, vedem în continuare imortalizate scenarii unice. Nu de alta, dar nu poţi să integrezi într-un manual toate ideile utilizatorilor creativi.

În clipul de mai jos puteţi vedea pentru prima oară reacţia unui posesor entuziast de drone atunci când una din jucăriile sale a rămas suspendată pe o casă. Deşi soluţia evidentă ar fi fost apelarea vecinilor pentru a-i acorda acestuia permisiunea să se urce pe acoperişul casei, acesta a optat pentru scenariul mai complex. Improvizând un sistem de prindere din umeraşe montat pe cealaltă dronă din posesia sa, Harrisen Howes a reuşit să creeze gadgetul perfect menit pentru misiunea de salvare nemaiîntâlnită.

Partea cea mai bună a acestei poveşti este că întreaga experienţă prin care au trecut dronele buclucaşe a fost imortalizată la calitatea HD, iar clipul final cu coloana sonoră perfectă poate fi vizionat mai jos.

Alexandru Puiu
23:48 23.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video