09 iul. 2015 | 15:34

Încă un motiv să emigrați în Elveția: poșta e livrată cu drona

ACTUALITATE
Încă un motiv să emigrați în Elveția: poșta e livrată cu drona

Cu un pic de noroc, elveţieni s-ar putea să fie primii care vor reuşi să implementeze un program de livrare a poştei prin intermediul unor .

Ideea utilizării de drone pentru livrări nu este nici pe departe nouă. Amazon a făcut public un astfel de proiect de aproape un an, cu numele de Prime Air, deşi şansele de a se materializa sunt foarte mici din cauza legislaţiei americane. De această parte a oceanului însă, elveţienii se pare că sunt un pic mai eficienţi.

Swiss Post, serviciul naţional de postă al Elveţiei a anunţat că va începe până la sfârşitul acestei luni testarea unui serviciu de livrare cu drone. Aceasta este clasificată ca fiind prima etapă în dezvoltarea şi conştientizarea posibilităţilor tehnice ale unui astfel de sistem cu aplicabilitatea în livrarea de plicuri şi colete mici. Proiectul este realizat în colaborare cu Swiss WorldCargo, o divizie a Swiss International Air Lines şi Matternet, un producător de drone din California. Drona folosită pe parcursul testelor va purta numele de One şi este un quad copter menit să urmeze căi aeriene prestabilite şi să transporte pachete de până la un kilogram .

Deoarece proiectul este încă la început, elveţienii de la Swiss Post împreună cu partenerii de proiect sunt de părere că vor mai trece până la 5 ani până când această tehnologie va putea fi aplicată la scară largă. Ca urmare, mai avem de aşteptat un pic până când dronele vor fi văzute pe toate străzile. Rămâne să aşteptăm publicarea primelor rezultate ale testelor pentru a aproxima cu o precizie sporită următoarele momentul implementării următoarelor etape ale proiectului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele