O dronă a livrat, în premieră, medicamente

O dronă a fost folosită zilele trecute, pentru prima oară, cu scopul de a livra bunuri într-o zonă greu accesibilă.

Cei de la FAA şi-au dat acordul în urmă cu ceva timp pentru realizarea primei livrări cu o dronă, imortalizată prin clipul de mai jos. Aceasta a reprezentat un efort comun din parte mai multor organizaţii, dar, din păcate, printre ele nu s-a aflat şi Amazon, compania care a propus acest concept în urmă cu câţiva ani.

După ce Amazon a încercat fără succes să convingă autorităţile americane că livările realizate de drone reprezintă o soluţie fiabilă pe termen lung, se pare că altcineva a avut mai mult succes la acest capitol. Prin intermediul unui proiect intitulat Let’s Fly Wisely, o dronă a fost utilizată cu acordul Federal Aviation Administration pentru a livra zilele trecute medicamente la o clinică dintr-o zonă rurală. Astfel, s-au evidenţiat beneficiile unei astfel de abordări în teritorii greu accesibile cu alte mijloace de transport tradiţionale.

O companie australiană intitulată Flirtey împreună cu NASA şi Virgina Tech au pus laolaltă drona folosită. Pentru că demonstraţia a fost un succes, Matt Sweeny, CEO-ul Flirtey, nu a ezistat să-şi manifeste entuziasmul. ,,Dovada că dronele pot livra medicamente capabile să salveze vieţi reprezintă un pas important către un viitor în care astfel de obiecte zburătoare pot efectua livrări autonome ale bunurilor voastre zilnice.”

Din păcate, această performanţă remarcabilă nu ne confirmă cât de repede vom putea vedea livrări efectuate într-o manieră similară de Amazon sau alt gigant din domeniul vânzărilor. Până atunci însă, importantă este premiera menţionată de Flirtey pe Twitter. ,,Flirtey a livrat cu succes 24 de pachete medicale către pacienţii din Wise County, făcând istorie ca prima livrare de către o dronă aprobată în SUA.

11:00 22.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video