A mai explodat un iPhone 6 şi nu a fost de vină utilizatorul

A mai explodat un iPhone 6 şi nu a fost de vină utilizatorul

Deşi auzim tot mai des de pentru că au fost folosite cu accesorii neoriginale, nu a fost cazul acestui iPhone 6 din Hong Kong.

Acesta este un trend ce continuă să ia amploare la nivel internaţional şi este doar o chestiune de timp până când . La doar câteva săptămâni după ce am aflat că un iPhone 6 a explodat în India, acum se pare că un alt smartphone Apple de ultimă generaţie a avut parte de aceeaşi soartă.

O tânără din Hong Kong s-a trezit zilele trecute când iPhone-ul 6 Plus al ei a explodat la capătul patului. Acesta era pus la încărcat peste noapte când a explodat cu un zgomot puternic şi a început să ardă. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Partea cea mai surprinzătoare a acestui anunţ este că evenimentul dezastruos s-a petrecut în tandem cu un încărcător de priză şi un cablu original produs de Apple. În contextul în care tânăra asiatică este convinsă că gigantul din Cupertino este vinovat pentru această situaţie, ea îşi doreşte să fie compensată pentru situaţia neplăcută de către compania lui Tim Cook.

Încercând să ofere o posibilă justificare pentru explozie, Lo Kok-Kung de la departamentul de Inginerie Mecanică al Universităţii Politehnice din Hong Kong a afirmat că motivul ar fi un scurt circuit sau o supraîncărcare. ,,Funcţia de încetare automată a încărcării aparatului s-ar putea să se fi defectat în timpul alimentării, ca urmare, bateria s-a supraîncărcat şi a explodat din cauza căldurii excesive.

În definitiv, pentru a afla adevăratul motiv al acestui caz nefericit, terminalul va trebui inspectat de inginerii Apple. În orice caz, dacă se va stabili că aparatul a fost într-adevăr încărcat cu accesorii originale, compania americană riscă un scandal mediatic semnificativ.

Citește și: