31 aug. 2015 | 07:00

A creat malware pentru Android şi riscă o condamnare usturătoare

ACTUALITATE
A creat malware pentru Android şi riscă o condamnare usturătoare

Deşi vorbim deseori de răspândirea infecţiilor malware pe dispozitivele cu Android, rareori creatorii lor ajung să fie arestaţi şi condamnaţi.

Morgan C. Culbertson s-a decis în urmă cu ceva timp să-şi folosească în timpul liber cunoştinţele de programare pentru a crea o aplicaţie foarte periculoasă de tip malware pentru Android. Deşi experimentul a fost încununat de succes, pentru că nu era foarte profitabil, s-a decis să vândă malware-ul online. În urma acestor gesturi, studentul în vârstă de 20 de ani de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA riscă o condamnare de până la 10 ani de închisoare. Dacă vă faceţi griji în legătură cu gradul său de vinovăţie în întregul scenariu, nu este cazul pentru că a pledat vinovat în faţa tribunalului.

În respectivul context, Culbertson a fost acuzat de conspiraţie pentru distrugerea de computere protejate. Împreună cu alte două persoane, el a creat unul dintre cele mai populare forme de malware pentru Android din ultimul an intitulată Dendroid. Cei trei au plănuit comercializarea malware-ului contra sumei de 300 de dolari, oferind celor interesaţi o armă virtuală destul de puternică. Pentru a înţelege mai bine efectele Dendroid, gândiţi-vă că odată ajuns pe un dispozitiv devenea instrumentul perfect pentru ca cineva să vă spioneze mesajele text, să vă fure fişiere, să facă poze cu camera, să vă acceseze istoricul activităţii online, să înregistreze conversaţii pe care le purtaţi la telefon şi toate acestea fără să vă daţi seama.

Astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite pe întregul mapamond, dar legislaţia în SUA tratează foarte agresiv persoanele acuzate de realizarea de malware, spyware şi alte tipuri de viruşi. ,,Îmi cer scuze indivizilor cărora software-ul meu le-a compromis viaţa personală.” Culberson a promis că pe viitor îşi va folosi cunoştinţele de programare şi securitate digitală pentru a proteja utilizatorii. Rămâne să vedem dacă va mai avea vreodată voie să interacţioneze cu un computer.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele