A apărut primul hard disk extern de 4TB cu alimentare USB

A apărut primul hard disk extern de 4TB cu alimentare USB

Cei de la Samsung s-au autodepăşit de această dată prin lansarea a două gadgeturi de toată frumuseţea intitulate M3 Portable şi P3 Portable de 4TB.

Nu ştiu câţi mai cochetează cu achiziţia de hard disk-uri externe odată cu ieftinirea radicală a preţurilor practicate la stocare în cloud, dar cei de la Samsung speră să vă convingă.

Sud coreenii tocmai au anunţat primele hard disk-uri externe cu o capabile să se alimenteze doar prin intermediul unui port USB 3.0 sau 2.0.

În contextul în care timp de câţiva ani această capacitate era rezervată doar dispozitivele construite în jurul unor hard disk-uri de desktop, realizarea celor de la Samsung este cu adevărat una impresionantă.

În plus, rezultatul final reuşeşte să impresioneze şi prin dimensiunile surprinzător de compacte. Are mai puţin de doi centimetri grosime şi 235 de grame. În comparaţie cu cele mai generoase hard disk-uri clasice de 2,5 inci, cu o capacitate de 2TB, grosime a crescut cu aproximativ 2,5 milimetri.

Nu este prima oară când cei de la Samsung fac eforturi să impresioneze cu soluţiile lor de stocare, dar noile modele M3 Portable şi P3 Portable s-ar putea să fie primele cu adevărat revoluţionare. În contextul în care ne-am fi aşteptat că Western Digital, sau Seagate să lansare asmenea aparate, decizia celor de la Samsung de a da tonul pe acest subiect este cu adevărat remarcabilă.

Citește și: