CES 2015 – LaCie Rugged RAID îți aduce două hard disk-uri într-un ambalaj portabil

CES 2015 - LaCie Rugged RAID îți aduce două hard disk-uri într-un ambalaj portabil

Cea mai nouă serie de hard disk-uri este una dintre primele create vreodată ce are la bază două hard disk-uri de 2,5 inci conectate în RAID.

Lacie_Rugged-Raid_Lifestyle

Cu toate că la prima vedere domeniul hard disk-urilor externe este unul incredibil de banal şi nu poate fi reinventat, cei de la , aproape în fiecare an, ating performanţa de a ne impresiona cu ceva original.

În imaginile alăturate poate fi observat cel mai nou model din seria LaCie Rugged. Pentru cei străini de carcasa portocalie, respectivul înveliş cauciucat este responsabil de rezistenţa la căzături de la o înălţime de până la 1,5 metri. Mai mult decât atât, face faţă fără probleme, pe orice parte, la o presiune de o tonă.

Deşi aceste specificaţii nu s-au schimbat de la an la an, mai interesantă este configuraţia internă. În definitiv, nu aţi mai întâlnit până acum un hard disk de doar 560 de grame şi 34 x 91 x 148 de milimetri cu o capacitate de 4TB. Cuvântul RAID din numele produsului face referire la faptul că, la interior, ascunde două hard disk-uri de doi TB conectate implicit în RAID 0 pentru o viteză de scriere/citire constantă egală cu 240 MB/s.

Astfel, în mai puţin de 5 minute, puteţi transfera conţinutul unui card de 64GB. Merită avut însă în vedere faptul că puteţi schimba oricând configuraţia în RAID 1 pentru a micşora capacitate de stocare la jumătate, viteza la fel şi pentru ca tot ceea ce transferaţi pe el să fie copiat în dublu exemplar. În ceea ce priveşte conectivitatea, extrem de importantă pentru obţinerea unei performanţe ridicate, modelul ilustrat este dotat cu un port USB 3.0 şi unul Thunderbolt. Din păcate, doar dacă îl veţi conecta la un Thunderbolt nu veţi aveţi avea nevoie de o alimentare externă la priză, tensiunea portului fiind suficientă.

Un astfel de hard disk LaCie Rugged RAID designed by Neil Poulton cu o capacitate de 4TB va fi disponibil până la finele primului trimestru al acestui an la un preţ de 450 de dolari.

Lacie_Rugged-Raid_Use-Case