WhatsApp depăşeşte SMS-urile ca popularitate

WhatsApp depăşeşte SMS-urile ca popularitate

Deşi pare imposibil, având în vedere faptul că vorbim de o tehnologie ce necesită internet, se pare că a depăşit SMS-urile global.

whatsapp-logo-new

În teorie, e foarte greu, dacă nu imposibil, ca cineva să aibă o valoare exactă pentru numărul de SMS-uri care se trimit zilnic la nivel global. Nu acelaşi lucru se poate spune despre un serviciu online precum WhatsApp, care generează statistici foarte clare pe serverele producătorului.

WhatsApp este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie instant cu ce se găsesc aproape pentru orice platformă. Din acest motiv, ar trebui să nu vină ca o surpriză faptul că numărul mesajelor trimise prin intermediul acestui protocol tocmai a depăşit SMS-urile. Informaţia vine de la CEO-ul companiei, care, într-o conferinţă recentă desfăşurată în Germania, a precizat că procesează nu mai puţin de 50 de miliarde de mesaje zilnic. Această valoare este cu atât mai spectaculoasă cu cât în iunie 2013 era egală cu 27 de miliarde. Cu alte cuvinte, în aproximativ șase luni, s-a dublat. Cu toate ca operatorii de telefonie globali ar trebui să colaboreze cu cifre pentru a fi siguri de această performanţă, mai multe surse confirmă că SMS-urile nu mai reprezintă cel mai popular mijloc de dialog prin mesaje scrise.

Posibilitatea descrisă mai sus este cu atât mai probabilă cu cât WhatsApp nu este singurul serviciu de acest gen. SMS-urile ,,s-au devalorizat” din ce în ce mai tare în ultimii ani. WhatsAppe ar putea fi în vârful piramidei, dar programe precum LINE, SnapChat sau Viber au avut un rol la fel de important în această ,,detronare”. Din ce în ce mai mulți dintre noi folosim măcar una dintre uneltele menţionate. Ca urmare, dacă operatorii nu-şi făceau griji până la această oră vizavi de taxarea SMS-urilor, pot să înceapă acum.

Citește și: