17 iun. 2014 | 16:50

Următorul smartphone cu display QHD vine de la Alcatel

ACTUALITATE
Următorul smartphone cu display QHD vine de la Alcatel

Cu toate că anunţul ar putea părea un pic forţat, noul Alcatel One Touch D820 este cel mai nou smartphone cu

alcatel-one touch D820 QHD

La ora actuală, norma în ceea ce priveşte display-urile smartphone-urilor moderne este o rezoluţie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Pentru a ne demonstra că şi acele valori sunt învechite, producători precum Vivo, Oppo şi fac eforturi semnificative pentru a aduce cât mai repede pe piaţă telefoane cu panouri QHD. Cel mai recent membru al acestui grup select de producători este Alcatel.

Informaţiile sunt desprinse dintr-o pagină de rezultate de pe GFXBench. Printre altele, acestea v-au ajutat să vă formaţi o părere despre ceea ce ar putea ascunde noul vârf de gamă al  francezilor de la Alcatel. Momentan, dispozitivul vizat este un Alcatel One Touch D820, cu un panou QHD de 4,5 inci, o diagonală care atunci când este combinată cu o rezoluţie QHD se reflectă în cea mai mare densitate de pixeli pe un telefon.

Nici cu configuraţia hardware nu mi-e ruşine, chiar dacă este construită în jurul unui quad core MediaTek MT6595 tactat la 1,8 GHz şi ajutat de 2,8GB RAM. Spaţiul de stocare disponibil la achiziţie pe D820 este de 12GB, pe lângă aproape 4 GB ocupaţi de sistemul de operare. Are două camere de 7 megapixeli, de o parte şi de alta a ecranului, şi ambele sunt menite să vă ajute să imortalizaţi cadre în mişcare la rezoluţie 4K.

Deşi nu avem nici un fel de informaţii despre lansarea ipotetică a acestui terminal misterios, mai ştim totuşi că va veni preinstalat cu Android 4.4.2. Nu sunt curios acum decât dacă va dura o lună sau trei luni până când va ajunge în magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele