Următoarele jocuri Halo nu vor merge decât pe Xbox One

Următoarele jocuri Halo nu vor merge decât pe Xbox One

Cei de la 343 Industries au confirmat oficial că şi Halo: The Master Chief Collection nu vor fi lansate decât pentru Xbox One.

halo-5-guardians-xbox one exclusiv

Fanii seriei vor avea parte de două lansări importante în următoarea perioadă. În urmă cu câteva săptămâni, la E3, cei de la 343 Industries a confirmat că până la sfârşitul acestui an va fi lansată o antologie de jocuri din populara franciză cu numele de The Master Chief Collection. În plus, un joc complet nou, cu numele de Halo 5: Guardians, anunţat pentru prima oară în luna mai a acestui an va ajunge la gameri în 2015.

Legat de aceste anunţuri, există însă şi o parte tristă. Cei care nu au fâcut încă tranziţia la console next-gen vor fi dezamăgiţi să afle că ambele lansări nu vor viza decât utilizatorii de Xbox One. Cu alte cuvinte, deşi în trecut au existat câteva jocuri Halo dedicate posesorilor de PC-uri şi multe altele pentru Xbox 360, suportul pentru aceste platforme nu mai este o prioritate pentru dezvoltator.

,,Momentan, ne concetrăm doar pe Xbox One” – într-un interviu acordat celor de la Eurogamer, Bonnie Ross de la 343 Industries a confirmat zvonurile pe marginea compatibilităţii noilor titluri. ,,Ascultăm de fanii posesori de PC-uri, dar, momentan, toată atenţia noastră se axează pe Xbox One.”

,,Nu avem nici un  plan de a aduce pe Xbox 360 un joc de o asemenea dimensiune, funcţiile avansate şi specificaţiile tehnice pur şi simplu nu sunt suportate.” Pentru că era inevitabil ca puterea de procesare a Xbox 360 să vină în discuţie, Andy Dudynsky, manager de comunitate la 343, a argumentat foarte amabil de ce nu vom vedea Halo: The Master Chief Collection pe console de peste 10 ani.

Dacă vă încălzeşte cu ceva, conţinutul din antologie, în mare parte, există deja pe Xbox 360 în vechile jocuri Halo. Singura diferenţă este că nu arată la fel de bine.