Un nou record de viteză cu o maşină electrică [VIDEO]

Un nou record de viteză cu o maşină electrică [VIDEO]

Tocmai a apărut o nouă dovadă a faptului că ideea de nu implică sub nici o formă compromisuri la viteză.

don garlitis SR-37-and-Swampy

Zilele trecute, un pilot legendar al curselor de tip drag, Don Garlits, în vârstă de 82 de ani, a făcut din clasa electric dragster. Scopul său a fost atingerea vitezei mitice de 200 mile pe oră – 321,86 kilometri pe oră. Din păcate, a fost nevoit să se mulţumească cu doar 296 kilometri pe oră din câteva tentative, deşi sunt aproape sigur că în scurt timp va încerca să-şi depăşească recordul.

Maşina din imaginea de mai sus poartă numele SR-37, iar cursa s-a desfăşurat la parcul Brandenton Motorsports Park din Florida. După primul tur de probă, viteza obţinută a fost de 207,6 kilometri pe oră. A doua tentativă şi cea finală s-a rezumat la 7,26 secunde şi 296 km/h. Puterea maşinii folosite constă într-un motor de 1500 kilowaţi şi 2000 de cai putere.

Cu un istoric remarcabil când vine vorba de curse cu maşini, este incredibil că ,,Big Daddy” Don Garlits nu şi-a potolit setea de viteză la 82 de ani. Clipul de mai jos ar trebui să vă convingă de efortul investit în aceast experiment, realizat cu un autovehicul ce cu siguranţă nu pare o maşină electrică.

Don-Garlits-with-Swamp-Rat-37

Citește și: