Un fan a recreat finalul Mass Effect 3 într-o carte de 500 de pagini

Un fan a recreat finalul Mass Effect 3 într-o carte de 500 de pagini

Foarte mulţi fani ai seriei au fost nemulţumiţi de finalul Mass Effect 3 oferit jucătorilor de dezvoltatorul seriei.

Mass Effect 3 final alternativ

Mass Effect este o franciză care a atras mulţi fani. Trilogia a fost atât de atractivă şi de bine scrisă, încât dezamăgirea generată de finalul aventurii a lăsat pe foarte mulţi cu sufletul neîmpăcat. La momentul respectiv, apăruse şi un update special dedicat jocului care să ofere un final alternativ şi să mai răspundă la întrebările rămase în aer.

Nemulțumirea pare mai aprigă când vorbim de un document cât se poate de stufos, o carte de  aproximativ 500 de pagini, rezultată din mintea unui fan al seriei, despre finalul Mass Effect 3. Deşi foarte mulţi fani s-au aruncat în dezbateri online şi în lumea reală, vizavi de modul în care a evoluat aventura jocului, cu siguranţă nu a fost nici unul atât de dedicat acitivităţii creative precum Gerry Pugliese, cu al său final alternativ.

Sub titlul „Vindication” se desfășoară un roman destul de bine pus la punct, după spusele autorului. A fost creat pentru a actualiza, regândi şi repara capitolul final dintr-una dintre cele mai grozave poveşti transpuse vreodată într-un joc video. Documentul de 539 de pagini despre finalul Mass Effect 3, pe lângă faptul că materializează modul în care Pugliese ar fi transformat jocul în ceva mai bun şi mai complex, reprezintă aproximativ un an de muncă din viaţa acestuia. Ca un mic detaliu, există foarte puțini fani care au fost mulţumiţi de sfârşitul jocului Mass Effect 3. Dacă nu vă aflaţi printre ei, sunt şanse foarte mari să găsiţi refugiu în această carte digitală accesibilă în mod gratuit.

Pentru a compensa pentru minusurile versiunii de Mass Effect din piaţă, la scurt timp după publicarea jocului, cei de la Bioware au lansat un DLC gratuit. Acesta încerca să repare o parte dintre greşelile făcute prima dată şi parţial a şi reuşit. Asta nu înseamnă însă că Vindication nu reprezintă o lectură atractivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: