Un artist demonstrează vizual realitatea augmentativă [VIDEO]

Un artist demonstrează vizual realitatea augmentativă [VIDEO]

Pentru că este în continuare o noţiune mai dificil de înţeles de unii dintre noi, un artist o explică printr-un film.

marty-cooper-fake-augmented-reality realitate augmentata scurt metraj

clasică implica realizarea cu o precizie elveţiană a mii de cadre individuale, cu scopul foarte precis de a obţine în final o poveste.

Plecând de la un volum de efort similar, Marty Cooper aka. Hombre McSteez a fâcut câteva mii de desene individuale, pe o folie transparentă, pe care apoi a ridicat-o în faţa iPhone-ului din dotare. Deoarece, iniţial, se alegea un spaţiu cât se poate de potrivit pentru un scenariu supra realist, în momentul în care imortaliza o situaţie, după altă situaţie, rezultatul final părea desene animate.

Tehnica folosită de Marty Cooper poartă numele de stop motion şi, pe lângă faptul că împrumută ceva de la vechile desene animate, este un exemplu perfect de realitatea augmentativă. Nu de alta, dar dacă nu am vedea mâna care ţine folia, am fi convinşi că în lumea reală şi-au făcut loc câteva elemente imaginare.

Scurt metrajul Aug(De)Mented Reality este cea mai recentă lucrare a artistului şi, deşi nu avem nici o idee cât a lucrat la ea, rezultatul este convingător şi impresionant. Simţi că te uiţi la o poveste care te prinde şi în fiecare secundă eşti curios să vezi ce se întâmplă în continuare. Acesta este talentul unui bun povestitor.

Citește și: