Tilt Brush e o aplicaţie pentru desenat într-un spaţiu virtual din faţa ochilor [VIDEO]

aşa cum am văzut-o în filme vine peste noi cu o viteză ameţitoare, iar Tilt Brush este doar o mostră infimă din experienţa oferită.

tilt-brush

Se discută despre Oculus Rift deja de câţiva ani. În tot acest timp, am văzut foarte multe proiecte online care ar fi trebuit să ne lase cu gura căscată. Din păcate, este foarte greu să imortalizezi experienţa imersivă generată de o aplicaţie de realitate virtuală printr-un clip pe YouTube. Cel puţin aceasta a fost opinia mea până la lansarea acestui video preview pentru Tilt Brush.

Acesta este unul dintre primele proiecte ieşite din mâna dezvoltatorilor de la The Creators Project. Ideea este incredibil de simplă, iar execuţia este impecabilă. Practic, vorbim de o aplicaţie pentru desenat într-un spaţiu 3D. Magia conceptului se află însă în realizarea creaţiilor artistice într-un spaţiu virtual care vine efectiv peste tine. Această particularitate combinată cu uşurinţa aparentă a procesului de creaţie s-ar putea să definească punctele forte ale proiectului ilustrat mai jos. Rezultatul final, pe lângă faptul că poate fi trăit la persoana întâi, este exportabil ca animaţie GIF.  Deşi vor fi evidenţiate aceste unelte în clipul de prezentare, aş vrea să insist asupra faptului că puteţi desena cu fum, stele sau lumină colorată, pe lângă instrumentele clasice.

Dintre cele realizate după ce echipa şi-a pus la dispoziţia publicului larg codul sursă din spatele kitului de dezvoltare, această aplicaţie este una dintre cele mai mediatizate. În teorie, acele librării de programare ar trebui să stea la baza unor aplicaţii senzaţionale, iar Tilt Brush este doar unul dintre primele exponente.

10:10 25.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video