Spartan, browserul care ar putea înlocui Internet Explorer în Windows 10

Spartan, browserul care ar putea înlocui Internet Explorer în Windows 10

Sistemul de operare Windows 10 va fi o schimbare majoră pentru ecosistemul creat de Microsoft. S-ar părea că noua versiune de Windows va veni și cu un browser nou, numit Spartan, care va înlocui Internet Explorer. 

microsoft windows 10

Windows 10 este cel mai mare upgrade oferit vreodată de către americanii de la Microsoft, așa că nu este de mirare că Internet Explorer, browser-ul pe care toată lumea îl urăște, va fi înlocuit de un program nou.

Spartan ar urma să aibă un design complet nou, similar cu cel oferit de Google Chrome, informează cei de la ZDNet, care citează surse de încredere din interiorul companiei.

Cei de la Microsoft nu vor renunța din prima la Internet Explorer. Noua versiune de Windows va incorpora atât Internet Explorer 11, cât și browserul Spartan, care va fi disponibil și în versiune pentru mobil.

Rămâne de văzut dacă noul browser va fi disponibil și pentru platformele concurente, dar având în vedere strategia Microsoft din ultima perioadă, cel mai probabil vom vedea Spartan și pe Android, iOS sau Mac OS.

Trebuie menționat că cei de la Microsoft nu o vor lua de la zero când vine vorba de construirea browserului. Compania va folosi aceleași motoare de randare ca și în cazul Internet Explorer, așa că ”sub capotă”, cele două programe vor fi similare.

Windows 10 va fi lansat în cadrul unei conferințe ce va avea loc pe 21 ianuarie. Tot atunci s-ar putea să vedem și browserul Spartan, însă sursa citată de ZDNet a menționat că nu se știe dacă software-ul va fi gata până atunci.