Spartan, browserul care ar putea înlocui Internet Explorer în Windows 10

, 30 Dec, 12:00

Sistemul de operare Windows 10 va fi o schimbare majoră pentru ecosistemul creat de Microsoft. S-ar părea că noua versiune de Windows va veni și cu un browser nou, numit Spartan, care va înlocui Internet Explorer. 

microsoft windows 10

Windows 10 este cel mai mare upgrade oferit vreodată de către americanii de la Microsoft, așa că nu este de mirare că Internet Explorer, browser-ul pe care toată lumea îl urăște, va fi înlocuit de un program nou.

Spartan ar urma să aibă un design complet nou, similar cu cel oferit de Google Chrome, informează cei de la ZDNet, care citează surse de încredere din interiorul companiei.

Cei de la Microsoft nu vor renunța din prima la Internet Explorer. Noua versiune de Windows va incorpora atât Internet Explorer 11, cât și browserul Spartan, care va fi disponibil și în versiune pentru mobil.

Rămâne de văzut dacă noul browser va fi disponibil și pentru platformele concurente, dar având în vedere strategia Microsoft din ultima perioadă, cel mai probabil vom vedea Spartan și pe Android, iOS sau Mac OS.

Trebuie menționat că cei de la Microsoft nu o vor lua de la zero când vine vorba de construirea browserului. Compania va folosi aceleași motoare de randare ca și în cazul Internet Explorer, așa că ”sub capotă”, cele două programe vor fi similare.

Windows 10 va fi lansat în cadrul unei conferințe ce va avea loc pe 21 ianuarie. Tot atunci s-ar putea să vedem și browserul Spartan, însă sursa citată de ZDNet a menționat că nu se știe dacă software-ul va fi gata până atunci.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Daca Windows XP putea sa mai mearga fiind stabil si totusi au renuntat la el fiindca nu se comparau versiunile noi, IE este de foarte multa vreme complet depasit. Era timpul sa fie inlocuit. Speram ca Spartan sa fie bun, nu cum a fost Vista intre variantele Windows.

sunt convins ca-i aceeasi mizerie rebranduita, dupa ce au bagat milioane de dolari in campanii publicitare si-au dat seama ca reputatia IE nu au cum s-o spele asa ca ce idee geniala le veni? Ia sa-i schimbam numele si sigur toata lumea o sa fie data pe spate de noul browser :)))

mizerie e clar ca va fi, xp e un rahat vechi care a tras industria in jos. Vista a fost un sistem bun, doar ca erau prea multi idioti pe xp, un giga si sempron.

Windows, un sistem bolnav de leucemie si facut sa stoarca bani de la utilizatori, reinstalat din 4 in 4 luni.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail