Sharp are în ofertă ecrane HiDPI cu 600 PPI

Sharp are în ofertă ecrane HiDPI cu 600 PPI

În curând, prezenţa panourilor Full HD 1080p în smartphone-uri se va fi desemantizat, în parte din cauza unor prouducători precum , care pregătesc ecrane HiDPI.

sharp-aquos 600ppi hidpi

În contextul în care telefoanele moderne se laudă deja de mai bine de un an cu o rezoluţie nativă Full HD şi tabletele actuale au depăşit cu mult acel prag, este evident că această nu va încetini prea curând.

Plecând de la o premisă greu de omis pe termen scurt, cei de la Sharp s-au angajat deja să producă un număr generos de ecrane HiDPI pentru smartphone-uri. Cea mai importantă caracteristică a acestora va fi densitatea de pixeli de 600 PPI, în comparaţie cu ceea ce vedem deja cu ochii noştri într-un Oppo Find 7, care are un panou QHD de 5,5 inci şi densitate de pixeli de 538 PPI, semnificativ mai puţin decât proiectul japonezilor.

Pe lângă o claritate de invidiat şi unghiuri de vizibilitate nemaipomenite, Sharp speră să scoată din acest proiect propriile display-uri de 5,5 şi 7,9 inci. Destinate tabletelor şi telefoanelor mobile, acele ecrane HiDPI ar trebui să fie ideale pentru vizionarea de conţinut 4K în deplasări. E suficient doar să aveţi în vedere că 3840 x 2160 pixeli cu 600 ppi încap într-un ecran de 7,3 inci.

Cu toate că specificaţiile au fost deja definite pentru noile produse, producţia în masă nu va începe decât în primăvara lui 2015, un motiv în plus pentru a nu vă grăbi cu achiziţia următoarei tablete sau următorului telefon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: