E oficial, primul televizor cu rezoluţie 8K vine de la Sharp

, 07 Ian, 10:20

Abia ieri cei de la LG se mândreau cu primul , doar ca astăzi să aflăm ca Sharp a dus lupta televizoarelor la un al nivel – avem primul televizor 8K.

sharp 8k lcd tv

Este incredibil ce se întâmplă în domeniul TV-urilor de vârf. Chiar dacă aceste minunăţii tehnologice ajung să coste cât un apartament sau cel puţin o garsonieră, toţi producătorii importanţii din piaţă se lupă pentru superlative absolute în specificaţii şi pentru râvnitul titlu de a fi primul.

În acest univers din ce în ce mai aglomerat de creaţii 4K, cei de la Sharp au adus la CES 2014 primul televizor al cărui panou are o . Trecând peste faptul că vorbim de o rezoluţie de 7680 x 4320 şi o densitate de pixeli de invidiat, e suficient să vă gândiţi că această creaţie de televizor 8K de 85 de inci are de 16 ori mai mulţi pixeli decât televizorul vostru Full HD 1080p din sufragerie. Are 85 de inci, este un LCD şi momentan se află în stadiu de prototip. Pentru că nu este corect să nu menţionăm că anul trecut aceeaşi companie avea expus un panou 8K, upgrade-ul major de anul acesta constă în abilitatea noului mastodont de a afişa conţinut 3D fără ochelari – autostereoscopic. Dintr-un motiv greu de înţeles, partea de dezvoltare a acestui ecran a fost realizată în colaborare cu Philips şi Dolby, astfel au fost siguri că audienţa va rămâne cu gura căscată.

Pentru că, pe lângă un televizor 8K, nu puteau lipsi şi câteva televizoare noi Full HD şi 4K ce vor putea fi achiziţionate în următoarele luni, tot cei de la Sharp au simţit nevoia să detalieze o nouă tehnologie omniprezentă în noile display-uri. Este vorba de Quattron Pro sau Quatron+, două nume pentru acelaşi lucru. Această tehnologie face referire la abilitatea panourilor folosite de afişa patru sub-pixeli de culori diferite pentru un gamut îmbunătăţit în comparaţie cu RGB-ul clasic și implică şi abilităţi spectaculoase de upscaling. Astfel, orice tip de conţinut, indiferent de rezoluţia sa nativă, va arăta spectaculos pe TV-urile Sharp din 2014. Din păcate, în ceea ce priveşte noile creaţii, trebuie să aşteptăm până la primăvară, când vor ajunge în magazine, pentru a afla preţurile.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail