Senzorul Kinect, certificat ca instrument de recuperare medicală [VIDEO]

Senzorul Kinect, certificat ca instrument de recuperare medicală [VIDEO]

De-a lungul timpului, au fost create multe jocuri cu beneficii medicale, dar abia acum un a fost certificat pentru astfel de activităţi.

Print

Au existat multe circumstanţe în care posesorii de Xbox au folosit senzorul pentru a-şi îmbunătăţii starea de sănătate prin efort fizic. Până acum însă, beneficiile acelor activităţi nu erau certificate medical. FDA, autoritatea americană pentru aprobarea medicamentelor şi tratamentelor, tocmai a aprobat senzorul inteligent al celor de la Microsoft ca fiind un instrument de recuperare pentru pacienţii care au trecut printr-un infarct.

Acţiunea descrisă mai sus reprezintă o veste foarte bună pentru Jintronix. Aceasta este o companie specializată pe software de recuperare fizioterapeutică care, printre altele, a creat o aplicaţie de Kinect destinată celor care au rămas cu sechele motorii după ce au suferit un infarct.

,,Suntem foarte încântaţi să primim aprobarea FDA, care deschide drumul pentru ca Jintronix să ajute la reabilitarea unui număr nelimitat de victime de infarct.” Shawn Errunza – CEO-ul Jintronix şi-a exprimat foarte clar entuziasmul pentru această certificare ce va avea reale beneficii pentru bolnavi.

În principiu, tratamentul pentru respectiva afecţiune implică efort fizic şi exerciţii regulate. Pentru că aproximativ 65% dintre cei care au rămas cu un handicap după un infarct nu se ţin de respectivele directive ale doctorilor, a fost creat un ,,joc” de Kinect. Printre scenariile la care sunteţi expuşi în mediul virtual se numără Fish Frenzy, în care sunteţi puşi în pielea unui peşte care înoată, context în care trebuie să daţi din mâini pentru a vâna şi aduna mâncare, cu scopul de a supravieţui.

Partea cea mai utilă a unor astfel de aplicaţii create în jurul Kinect, ţin de feedback-ul primt de pacienţi de la program, de note pentru performanţă şi scoruri. Astfel, aveţi o evidenţă foarte clară a evoluţiei voastre în urmarea tratamentului. Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, urmăriţi clipul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: