Microsoft: Ce se intampla cu informatiile de pe noul Kinect 2.0?

Microsoft: Ce se intampla cu informatiile de pe noul Kinect 2.0?

reprezinta un amalgam de senzori care va inregistreaza, motiv pentru care Microsoft a venit cu explicatii, pentru a nu ne face griji.

Kinect 2.0

Securitatea datelor este din ce in ce mai importanta online. Foarte multi dintre noi au devenit paranoici in legatura cu faptul ca sunt urmariti online, chair si daca nu au neaparat ceva de ascuns. Din aceasta cauza, atunci cand Microsoft a anuntat , ce va veni in cutie cu noul Xbox One, dispozitivul a creat mai mult frica si emotii decat bucurie si entuziasm.

In teorie, termenii si conditiile cu care sunteti de acord atunci cand folositi consola pentru prima oara va linistesc in legatura cu majoritatea detaliilor de securitate. Trecand peste aceste particularitati, este dragut faptul ca gigantul din Redmond a simit nevoia sa si detalieze cateva scenarii pentru a intelege mai bine despre ce este vorba in ecuatie.

Aflam ca nici o inregistrare video filmata cu senzorul Kinect 2.0 nu va parasi consola. Gesturile si expresiile adresate senzorului cu scopul interactiunii cu diverse jocuri sau aplicatii vor fi sterse automat la fiecare repornire a consolei. Mai mult, din meniul configurare al consolei puteti sterge si manual acel amalgam de informatii oricand simtiti nevoia.

Mostre de inregistrari audio se intorc in Redmond pentru imbunatatirea modulului de comenzi audio, cu toate ca, daca va deranjeaza acest lucru, nu se va intampla. O afirmatie interpretabila din respectiva declaratie pe marginea Kinect 2.0 este legata de dialogurile dintr-o sesiune de gaming multiplayer. Aparent, acestea din urma sunt monitorizate ,,in conditiile permise de lege”, cu meniunea ca este imposibila monitorizarea tuturor utilizatorilor si nici nu se vor face eforturi in aceasta directie.

Vizavi de Skype, desi platforma de VoIP a celor de la Microsoft a fost prezenta in scandalurile din ultimele luni vizavi de securitate conversatiilor, gigantul afirma ca One nu va poate asculta comunicatiile cu prietenii.

Personal, sunt de parere ca astfel de dispozitive vor continua sa fie o cutie a Pandorei pana cand legislatia americana va fi optimizata pentru a pune pe primul loc intimitatea internautilor. Cum acest fapt nu se va intampla niciodata, imi mentin reticenta fata de explicatiile publicate mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: