SaviOne de la Savioke este un robot ce ține locul majordomului de la hotel

, 17 Noi, 19:46

Atunci când vine vorba de industria hotelieră orice dispozitiv care face munca unui angajat, în detrimentul acestuia, este binevenit. Cam așa ceva este și SaviOne de la Savioke.

SaviOne-Savioke

Ca să ne înțelegem de pe acum, SaviOne este numele produsului iar Savioke compania care îl va produce. Savioke este un nou start-up din Silicon Valley ce speră ca robotul produs de ei să își găsească locul în cât mai multe hoteluri din întreaga lume. Inițial acesta este destinat lanțului hotelier Aloft. Robotul nu reprezintă o noutate absolută fiind similar cu dispozitivele folosite în spitale însă aici vorbim de un produs ceva mai simplu cu un potențial mai mare de profitabilitate. SaviOne pare a fi o rudă mai îndepărtată a lui R2-D2 din Star Wars și este suficient de inteligent pentru a naviga pe holurile unui hotel și să controleze liftul.

Pentru angajații hotelului operarea robotului este extrem de facilă, tot ce trebuie să facă este să introducă numărul camerei și pe măsură ce acesta se apropie de camera destinată va suna pe linia telefonică anunțând că se află la ușă. Deasupra se află un lăcaș unde vor fi situate prosoapele, periuța de dinți, desfăcătorul de vin sau alte utilități ce pot fi comandate de la recepție.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail