Safari din iOS 8 îți completează datele de card din poze

Safari din iOS 8 îți completează datele de card din poze
19:00 07.06.2014

Faptul că Safari în este capabil să scaneze carduri de credit este doar unul din detaliile pe care le vom mai descoperi până în momentul lansării oficiale a noului iOS.

safari-ios-8 credit card reader

In momentul în care începem să completăm diverse formulare de pe o pagină web, prin intermediul ecranului de smartphone, devine evident că nu vedem la fel de bine toate informaţiile ca pe un display de computer. Situaţia se acutizează când vine vorba de şiruri foarte lungi de cifre, ca în cazul unui card de credit.

Pentru a facilita achiziţiile online, Apple a introdus în iOS mai multe elemente. Deşi nu au putut să le detalieze pe toate , oficialii companiei au menţionat fugitiv un update semnificativ la Safari. De acum înainte, browserul preinstalat pe fiecare iDevice vă va oferi posibilitatea să scanaţi carduri de credit, ca în momentul următor, prin OCR, toate detaliile de pe acesta să fie introduse automat într-un formular precum cel de mai sus.

Pe lângă faptul că vă va scăpa de stresul verificărilor succesive a şirului de 16 cifre şi nu numai, această funcţie nouă din Safari nici măcar nu este condiţionată de nişte linii de cod speciale pe care trebuie să le introducă într-o pagină web dezvoltatorii online. În mod automat, Safari sesizează că aveţi în faţa ochilor un astfel de formular şi deasupra tastaturii virtuale vă va prezenta butonul marcat foarte clar cu ,,Scan Credit Card”.

Sunt curios dacă în timp vom avea o opţiune similară pentru scanarea cărţilor de vizită cu scopul de a completa formulare online sau de a le adăuga în agenda telefonului.

loading...