Quixter tinde să înlocuiască complet cardul de credit

Quixter tinde să înlocuiască complet cardul de credit

Quixter este un sistem de plată ce se bazează pe dispunerea unică a venelor din palma utilizatorului pentru identificare și plata serviciilor și bunurilor.

Quixter

Quixter este un proiect dezvoltat de unul din studenții de la Universitatea din Lund, pe numele său Fredrik Leifland. Sistemul încorporează un display cu o tastatură pe care se introduc ultimele 4 cifre din numărul de telefon și care citește palma acestuia pentru confirmare. NFC și alte tehnologii au fost dezvoltate pentru a grăbi procesul de plată, însă chiar și în prezent există o mulțime de alte dispozitive mobile ce nu dispun de această tehnologie.

Sistemul folosește tehnologia biometrică și, după cum spune și creatorul, este una dintre cele mai sigure și mai simple metode de plată. Tot procesul durează mai puțin de 5 secunde și este sigur prin faptul că fiecare dintre noi suntem unici ”prin construcție”. Tehnologia este similară cititorului de amprente, însă funcționează ceva mai rapid ca acesta pentru că se ia în calcul o suprafață mult mai mare a corpului, decât vârful degetului care poate fi murdar de exemplu și face imposibilă citirea acestuia.

Momentan, există aproape 1600 de utilizatori, majoritatea studenți, în campusul unde a fost implementată această idee. Chiar dacă NFC este ceva mai răspândit la momentul actual, Quixter ar putea deveni un produs mainstream odată ce se demonstrează avantajele acestuia. Ar putea rămâne însă în stadiul de proiect datorită implicațiilor foarte mari pe care le are acest segment de plăți și datorită intereselor producătorilor de dispozitive mobile de a introduce senzorul de amprentă și sisteme de plată aferente.

Citește și: