13 mai 2014 | 10:02

Quitbit – brichetă inteligentă pentru renunţat la fumat [+VIDEO]

ACTUALITATE
Quitbit - brichetă inteligentă pentru renunţat la fumat [+VIDEO]

Pentru că nu toţi suntem la fel de , un gadget precum Quitbit s-ar putea să ne facă viaţa mai uşoară.

quitbit bricheta inteligenta

Pe cât de uşor este să te apuci de fumat, pe atât de dificil este să te laşi, cel puţin pentru mulți dintre noi. Tocmai din acest motiv s-a creat o întreagă industrie în jurul metodelor pentru a te lăsa de fumat. Există cărţi, CD-uri audio, ţigări alternative şi diverse produse cu conţinut ridicat de nicotină, gen gumă de mestecat. Pentru că nu existau prea multe gadgeturi care să se adreseze acestui viciu, o echipă de ingineri creativi a creat o brichetă inteligentă.

Cu numele de Quitbit, bricheta din imaginea de mai sus vă ajută să vă aprindeţi ţigările, dar facilitează şi tranziţia de la viaţă de fumător la una de nefumător. vă ajută să monitorizaţi câte ţigări aţi fumat într-o zi şi vă permite să vă definiţi un număr de ţigări pe care aveţi voie să le fumaţi în 24 de ore, număr după care va înceta să mai funcţioneze. Display-ul de pe brichetă poate afişa numărul ţigărilor fumate, cât timp a trecut de la ultima ţigară şi alte câteva informaţii de natură similară. Partea de aprindere a ţigărilor se realizează în mod electric, printr-un element care se înroşeşte, similar cu bricheta de la maşină.

Pentru că nu putea lipsi smartphone-ul din ecuaţie, Quibit comunică bine cu telefonul vostru inteligent printr-o conexiune Bluetooth LE. Aplicaţia aferentă, pe lângă faptul că vă permite să programaţi diverse aspecte ale brichetei, vă poate oferi statistici precum câţi bani aţi economisit de când aţi micşorat numărul de ţigări.

Momentan, Quitbit este un proiect pe Kickstarter care are nevoie de ajutorul vostru pentru finanţare. Pentru că este puţin probabil să nu adune banii necesari, aşteptaţi-vă ca până în decembrie 2014 să o puteţi achiziţiona contra sumei de 70 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele