27 feb. 2014 | 19:15

Studiu: Un joc Tetris te scapă de orice… pofte!

ACTUALITATE
Studiu: Un joc Tetris te scapă de orice... pofte!

Un studiu recent confirmă că un este soluţia perfectă în momentul în care vreţi să scăpaţi de pofte nedorite.

studiu pofta de tetris

Ni se întâmplă de multe ori să ne fie poftă de diverse lucruri sau activităţi mai mult sau mai puţin sănătoase. Din fericire, indiferent dacă este vorba de o ciocolată sau de o pizza, se pare că data viitoare nu trebuie să vă mai bazaţi pe propria voinţă pentru a scăpa de ,,gândul necurat”.

În cazul în care nu aveţi un simţ al disciplinei foarte bine dezvoltat, când vine vorba de poftele cărora nu vreţi să le cădeţi pradă, un joc pare că este cea mai bună soluţie pentru a vă concentra atenţia pe altceva. Un grup de cercetători de la Universitatea Plymouth din Statele Unite a analizat foarte bine fenomenul descris mai sus şi a ajuns la această concluzie surprinzătoare. Doar 10 minute de Tetris sunt suficiente pentru a vă reduce poftele treptat, până la dispariţia lor. Ca activitate cerebrală, un astfel de joc vă ajută să vă realocaţi atenţia noii activităţi, făcându-vă efectiv să uitaţi de grijile anterioare.

Deşi mai este distanţă lungă până la o cură de slăbire bazată pe jocuri Tetris în loc de mese de prânz bogate, merită să experimentaţi această soluţie în cazul în care vreţi să scăpaţi de vreun viciu. Oamenii de ştiinţă spun că funcţionează.

Așteptăm cu nerăbdare primul comentariu al cuiva care s-a lăsat de fumat… cu Tetris. 🙂

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele