„Șeful“ procesoarelor mobile se laudă cu autonomia oferită de OnePlus One [VIDEO]

Într-o mutare de marketing destul de creativă, cei de la se laudă cu autonomia smartphone-ului OnePlus One cu Snapdragon 801.

One Plus One Qualcomm Snapdragon 801

Orice utilizator de smartphone ştie că nu poate să-şi ţină telefonul mai mult de o zi departe de priză. Acest handicap al gadgeturilor care ne fac viaţa mai uşoară este cauzat de ecranele mult mai mari, dar şi de tot felul de activități la care le folosim, cele mai multe necesitând Internet. Le folosim pentru vizionat videoclipuri, ascultat muzică, navigat pe Internet, gaming şi, nu în ultimul rând, vorbit la telefon.

În speranţa de a ne schimba un pic opinia despre telefoanele noastre, cel puţin dintr-un anumit punct de vedere, Qualcomm a decis să se laude cu opţiunile avansate de management energetic incluse în cele mai recente procesoare Snapdragon. Pentru asta, au ales smartphone-ul OnePlus One dotat cu o baterie de 3.100 mAh şi procesorul 801. Partea interesantă din această demonstraţie este că au reuşit să obţină 60 de ore de autonomie pe redat de muzică.

Pentru ca această performanţă să fie atinsă merită reţinut că telefonul a fost în mod avion, fără WiFi, Bluetooth sau date celulare activate. În comunicatul ataşat acestui clip, cei de la Qualcomm au mai explicat câteva detalii care au contat. „Am folosit API-uri standard incluse în Android cu îmbunătăţiri încorporate în Qualcomm Snapdragon. Pentru formatele audio suportate, precum MP3 şi AAC, fluxul audio a fost trimis către amplificator în bucăţi fără să fie decodat de Android. Asta a permis procesorului de aplicații să nu fie folosit la maximum în timp ce amplificatorul a decodat fluxul audio şi l-a trimis către codec. Acest aspect a dus la economia enormă de energie pentru ascultat muzică, deoarece cele patru nuclee n-au fost intens folosite“, susțin oficialii companiei.

În definitiv, nu se poate considera nici pe departe că acest test a fost făcut în condiţii de utilizare obişnuită. Dacă vreţi să rămâneţi cu ceva din el, mai bine apreciaţi faptul că Snapdragon 801 e un pic mai eficient energetic decât predecesorul său și este folosit în mai toate telefoanele noi.

Alexandru Puiu
09:30 09.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video