Sony vs. Hackeri

Sony vs. Hackeri

Dupa ce a castigat prima lupta impotriva lui George Hotz, prima persoana care a reusit cu succes sa sparga o consola PlayStation 3, Sony este departe de a renunta la acest razboi. Chiar daca, imediat dupa aflarea primelor rezultate de la procesul intentat de Sony, George Hotz a retras toate informatiile legate de jailbreak de pe pagina personala de internet si de pe YouTube, avocatii Sony nu au nici o intentie de a renunta.

Intr-o noua motiune adresata tribunalului din California, SCEA Computer Entertainment  America a solicitat permisiunea de a accesa IP-urile si orice alte date personale ale tuturor utilizatorilor care au accesat si/sau comentat la clipul de pe YouTube postat de catre Geohot. Nici Twitter-ul nu a fost neglijat. Luand in considerare ca primele informatii despre posibilitatile de jailbreak ale PS3-ului au fost date publicului de catre membrii echipei de hackeri Failoverflow in luna decembrie a anului trecut, aceeasi echipa de avocati a Sony solicita dreptul de a obtine toate informatile detinute de catre Twitter in legatura cu respectivii hackeri.

Ca urmare a ultimei decizii a tribunalului din California, George Hotz, pe langa obligatiile pe care le-a indeplinit deja, mai este obligat sa predea computerele si PS3-urile pe care le are in posesie lui Sony pana joi. Trebuie mentionat ca astfel de activitati de jailbreak sunt legale in Statele Unite ale Americii cand vine vorba de telefoane mobile, aceasta fiind si principala aparare utilizata de avocatii lui George Hotz in proces.

George Hotz, daca va amintiti, este baiatul care tot „urmareste” companiile pentru jailbreaking. Acum cativa ani el a fost primul care a intrat intr-un iPhone, pe la 17 ani.


Sursa: Wired

Citește și: